El tren de Bot Lo Sarmentero. Bar-cafeteria, Punt d´informació turística. Antiga Estació de Bot (Terra Alta)

CAT | ES

Un projecte de la Fundació Catalunya-La Pedrera protegeix els boscos catalans més fràgils

A la província de Tarragona s’està treballant en tres zones boscoses: dues a Horta de Sant Joan i una a Rasquera

Publicat el9/3/2017

Un projecte de la Fundació Catalunya-La Pedrera protegeix els boscos catalans més fràgils  | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Bosc de pinassa

De la mà d'empreses socials, s'estan portant a terme diferents actuacions que formen part del projecte europeu LIFE PINASSA. Els boscos de pinassa ocupaven una superfície molt significativa a Catalunya, i poc a poc han anat disminuint degut al canvi climàtic, als grans incendis i també per la intervenció de l'home. Es tracta d'un arbre molt longeu i que pot assolir grans dimensions, però que costa de regenerar.

Per evitar aquesta pèrdua de superfície de boscos de pinassa, la Fundació participa en aquest projecte LIFE amb diferents accions. Per una banda treballa per salvaguardar les masses de pinassa existents amb l'adquisició de drets de tala i acords de custòdia. I d'altra banda, es duen a terme tasques forestals per ajudar a l'heterogeneïtat del bosc i fer-los més saludables i amb més biodiversitat, així com repoblacions i sembres en determinats espais.

Amb aquestes accions s'espera millorar l'estat de conservació de les pinedes de pinassa, incrementar la sensibilització sobre la vulnerabilitat d'aquestes espècies de pi i donar orientacions de gestió forestal sostenible i formació per aconseguir conservar l'habitat.

Les actuacions del projecte s'estan duent a terme en deu zones de tota Catalunya que van des dels Pirineus fins als Ports. D'aquestes deu àrres, la Fundació hi intervé en vuit: tres estan situades a Lleida, dos a Barcelona i tres més a Tarragona (dos a Horta de Sant Joan i una a Rasquera).

Comentaris