Montsport, via verda, lloguer de bicicletes, activitats multiaventura i barranquisme

CAT | ES

La floració dels presseguers ja ha començat a la Ribera d'Ebre!

Diferents municipis riberencs han preparat experiències perquè el visitant pugui gaudir d’un espectacle únic

Etiquetes   turisme, ribera ebre

Publicat el5/3/2019

La floració dels presseguers ja ha començat a la Ribera d’Ebre! | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


La Ribera d'Ebre es vesteix de gala gràcies a la floració dels arbres fruiters. Cada vegada són més els qui queden seduits per aquest espectacle paisatgístic, un regal de la natura que, enguany, ve acompanyat de cultura, d'esport i de degustació de productes locals.

La varietat cromàtica que ofereix la Ribera d'Ebre a la primavera és excepcional, el paisatge alterna el rosa dels ametllers i presseguers, el blanc dels cirerers i albercoquers, les tonalitats encara marronoses dels boscos de ribera, els verds lluents de la plana, els verds mediterranis de les pinedes i els blaus turquesa de riu. És un paisatge viu, canviant on la intensitat dels colors varia cada dia.

Els municipis riberencs han preparat experiències perquè el visitant pugui gaudir d'un espectacle únic. Són activitats dissenyades de forma exclusiva durant el període de floració, previstes per al mes de març, però subjectes a la climatologia. Hi poden haver modificacions en les dates.


La floració dels presseguers ja ha començat a la Ribera d’Ebre! | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


#LaRiberaenFlor en bicicleta (del 7 al 31 de març) – BENISSANET

Una passejada de 7 km de recorregut en bicicleta pels paisatges planers del poble de Benissanet per contemplar la bellesa dels paisatges en flor, conèixer el refugi antiaeri de la Font Gran de Benissanet i degustar els típics pastissets de la comarca. Tot això, acompanyats de monitoratge especialitzat i amb tot l'equipament necessari (casc, bicicleta de lloguer i assegurança).

Del 7 al 31 de març. Tots els dies.

Reserves i més informació: Cal reservar al Centre Cultural Artur Bladé. Benissanet. Tel. 977 407 915; a/e: rmartinez@benissanet.cat


#LaRiberaenFlor a peu (del 7 al 31 de març) – BENISSANET

Conèixer els paisatges en flor de Benissanet a través d'una caminada guiada acompanyats d'autèntics coneixedors de la comarca. Una experiència que recorre les rutes de pagès i el Camí de Sirga. El recorregut és d'aproximadament 2,5 km amb una durada de menys d'una hora.

Del 7 al 31 de març. Tots els dies.

Aquesta experiència també es pot combinar amb la visita al refugi antiaeri de Benissanet, la visita al castell i el Cap de Vila de Miravet o bé als espais de la batalla de l'Ebre i al poblat ibèric del Castellet de Banyoles.

Mes informació i reserves sobre les experiències combinades: Tarvitur. Tel. 691 561 868. tarvitur@gmail.com


#LaRiberaenFlor pel pas de barca (9, 10, 16 i 17 de març) – FLIX

Accedir a través del pas de barca de Flix a una de les zones de floració més belles de la Ribera nord, el pla d'Ini. Conforma un conglomerat d'arbres fruiters que sembla que juguin a fer la flor més bonica i vistosa. En finalitzar hi haurpa un tast de vermut al pas de barca, un dels darrers que queden a Catalunya.

Els dies 9 i 16 (dissabtes) visites guiades el Castell Nou i el refugi antiaeri de flix, ambdós vestigis de la Guerra Civil i la batalla de l'Ebre. Els dies 10 i 17 (diumenges) visites guiades el nucli antic de la població (església, molí d'Oriol, carrers i places emblemàtiques).

Reserves i més informació: Al telèfon 654 65 19 66 o al correu associaciolacana@gmail.com.


#LaRiberaenFlor tastant rosa – VINEBRE

La proposta combina una sortida a la natura amb un petit tast de vins rosats al costat dels arbres florits. Un recorregut de 3 km, a peu, per camins asfaltats i pistes de terra, de dificultat fàcil, pel mig del camp, admirant els diferents paisatges.

Diumenges 10, 17 i 24 de març.

Més informació i reserves: Tel: 638 570 163(Francesc A. Lavega) o bé al 977 405 915 (Ajuntament de Vinebre). A/e: turisme@scultur-fl.cat.


#LaRiberaenFlor fent touring per la comarca – TOTA LA COMARCA

Una de les formes de gaudir de la floració a la Ribera d'Ebre és a través de rutes en cotxe o touring. En el mapa podeu visualitzar les carreteres i les pistes que permeten admirar els paisatges en flor de la comarca, així com també aquells punts que permeten observar les millors vistes panoràmiques. El mapa permet distingir les diferents zones de floració de la comarca en funció de l'espècie: l'ametller, el presseguer o el cirerer.

Es pot contemplar aquest espectacle resseguint les principals carreteres de la comarca amb vehicle, com ara la C-12, que creua de nord a sud la comarca; la C-44, que s'enfila vers la serra de Tivissa i Llaberia; la T-324, que uneix Móra d'Ebre amb Benissanet i Miravet, o desplaçant-se fins al pla d'Ini de Flix, situat a la zona sud del gran meandre. En ruta per la comarca és altament recomanable aturar-se al jaciment ibèric del Castellet de Banyoles, des d'on s'observa la vista panoràmica més bonica de la Cubeta de Móra i on tota aquesta catifa queda als nostres peus. Per observar les vistes cal anar a peu fins al final del jaciment.


La floració dels presseguers ja ha començat a la Ribera d’Ebre! | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...
Esgambi, cicloturisme, lloguer de bicicletes, trasllats a la Via Verda i activitats a la natura


suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu