TransTerraAlta, una ruta sorprenent

CAT | ES

La Festa del Mar de La Ràpita mostrarà els dies 10 i 11 de juny tot el potencial nàutic i turístic de la badia dels Alfacs

Nombroses activitats nàutiques, comerç, gastronomia i altres propostes d’oci s’oferiran al públic dissabte des de Sant Carles Marina i diumenge des del Parc de Garbí

Publicat el2/6/2017

La Festa del Mar de La Ràpita mostrarà els dies 10 i 11 de juny tot el potencial nàutic i turístic de la badia dels Alfacs | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Presentació de les activitats de l’edició 2017 de la Festa del Mar 


Totes les potencialitats de la nàutica en un enclavament privilegiat de la Mediterrània, la badia dels Alfacs, quedaran exposades en el Marina Day i la Festa del Mar que se celebraran a La Ràpita el cap de setmana del 10 i l'11 de juny. Un aparador que vol mostrar la ja extensa oferta existent, a l'abast d'una societat que cada vegada més demana activitats i experiències relacionades amb el turisme. A aquest ampli sector, tant de proximitat com de destins més allunyats, es dirigeix La Ràpita per mostrar-li que està preparada per convertir-se en un puntal a Catalunya pel que fa al turisme actiu inquiet per descobrir noves formes d'interacció amb el mar. Organitzada per l'Estació Nàutica amb el suport de l'Ajuntament, la Festa del Mar involucra també Sant Carles Marina, la Unió de Comerç Rapitenc, Ports de la Generalitat, el Col·lectiu de Cuina i tot un segut d'empresaris, artesans i productors convençuts que aquesta és una de les oportunitats més adients de l'any per promocionar una oferta que, conjunta, té ja un pes important en el litoral mediterrani, però també molt camí per recórrer.

Durant la presentació de la Festa del Mar, que ha tingut lloc avui a Sant Carles Marina, el president de l'Estació Nàutica, Joan Barberà, ha advertit que l'oci nàutic està de moda i que la demanda no para de créixer: “La idea és ensenyar a la gent de la zona tot allò que estem fent per donar a conèixer el mar com una oportunitat d'oci molt important, de la mateixa manera que ho mostrem arreu d'Europa i on anem a promocionar la nostra badia, perquè som conscients que l'oci nàutic està en creixement i en la mesura que estigui de moda, La Ràpita estarà de moda”, ha dit.

Així dissabte, coincidint en que molts ports catalans i d'arreu del món celebren el Marina Day, l'activitat a la Ràpita es concentrarà al port de Sant Carles Marina, on es donarà a conèixer l'oferta nàutica amb motos aquàtiques, sortides en embarcacions a motor, batejos de submarinisme, kitesurf, paddle suft i també una fira d'ocasió de material nàutic, tallers de nusos mariners i de plantes aromàtiques, entre altres. A més a més, hi haurà una mostra de comerç local a l'empara de la Unió de Comerç Rapitenc, degustacions gastronòmiques i una obra de teatre en anglès. 

Diumenge l'activitat es traslladarà a la platja de garbí i al passeig marítim, on entre les 10 i les 12 hi hauran activitats lliures i gratuïtes, com les abans citades i també circuit de caiac, iniciació de la vela lleugera, al nordic wlalking, animació infantil, i també mostra de comerç local i musclada. 

La Festa del Mar de La Ràpita mostrarà els dies 10 i 11 de juny tot el potencial nàutic i turístic de la badia dels Alfacs | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...L'alcalde Josep Caparrós, per la seua banda, ha destacat que “La Ràpita té una oportunitat d'or en un moment en què hi ha un reenfocament de la tendència turística cap al sector marítim, i cal aprofitar les condicions d'avantatge que tenim com a municipi ubicat en una badia excepcional”. Segons l'alcalde, “cada dia es veu més prop el mar com una opció d'oci, per xalar, i per això des del govern rapitenc apostem decididament per donar suport a tot allò que fa referència al sector nàutic, continuant donar suport a la pesca, pel seu pes històric, econòmic i social del tot rellevant per a la nostra població, però també donem suport a tots els sectors els vinculats al mar”.

La regidora de Turisme, Rosa Anglès, ha remarcat que aquesta festa té un efecte multiplicador de cara a la promoció de l'empresariat turístic i del conjunt del municipi. “L'empresariat local fa un esforç en aquestes jornades, però això té una repercussió positiva per als seus negocis, perquè aquells que venen després fan reserves i augmenta la demanda, de manera que dies com aquests n'hi ha d'haver cada vegada més”, ha apuntat.

També han estat la presentació de la Festa del Mar el responsable de la zona sud de Ports de la Generalitat, Enric Martínez, i la presidenta de la Unió de Comerç Rapitenc, Natàlia Guart, que han encoratjat tothom a participar en l'esdeveniment en un cap de setmana molt intens en el que s'escenifica l'obertura de la temporada nàutica i turística a La Ràpita.

Les entitats que organitzen i col·laboren en la Festa del Mar, a més de l'Estació Nàutica, l'Ajuntament, Ports de la Generalitat, la Unió de Comerç Rapitenc i el Col·lectiu de Cuina, són el Parc Natural del Delta de l'Ebre, Fepromodel, el Club Nàutic de La Ràpita, la Diputació de Tarragona-Terres de l'Ebre, l'Associació d'Artesans de La Ràpit ai la Unió de Productors de Mol·lusc del Delta de l'Ebre.

Podeu consultar aquí el programa d'activitats.

Comentaris