DeltaBirding Festival 2019. Del 20 al 22 de setembre

CAT | ES

L'exposició Marviva arriba al Delta de l'Ebre

L´exposició pretén sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta problemàtica que afecta un medi marí cada cop més fràgil. Es podrà visitar a quatre municipis del Delta de l´Ebre: Amposta, L´Ampolla, L´Aldea i Sant Jaume d´Enveja

Publicat el22/3/2017

L’exposició Marviva arriba al Delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... L’exposició Marviva es podrà visitar a quatre municipis del Delta


L’any 2016, l’Agència de Residus de Catalunya, la Confraria de Pescadors de Barcelona i el Port de Barcelona van engegar el projecte Marviva, per catalogar les deixalles que recullen els pescadors en una jornada de feina i determinar les fonts que les generen per emprendre actuacions que les frenin. Són els mateixos pescadors els qui, de forma voluntària, porten a terra les escombraries marines que van recollint a les seues xarxes de pesca. Aquests residus es pesen, quantifiquen, fotografien, classifiquen i es gestionen separadament per prioritzar-ne la valorització.

Arran del projecte Marviva va sorgir fer-ne una exposició amb les escombraries que s’han recollit al fons del mar. Després de visitar diversos municipis del litoral català, la mostra arriba al Delta de l’Ebre i en concret, es podrà veure a Amposta, L’Ampolla, L’Aldea i Sant Jaume d’Enveja.

L’exposició pretén sensibilitzar a la ciutadania en general i als pescadors en particular, sobre aquesta problemàtica que afecta un medi marí cada cop més fràgil, ja que el 80% dels residus que es troben al mar, provenen de la terra.
L’exposició s’inclou dins la campanya Per un Delta Net!


Municipis que acullen l’exposició:

  • Amposta. Casa de Fusta. Del 23 de març al 2 d’abril. 
  • L’Ampolla. Oficina d’informació turística: Del 3 al 20 d’abril. 
  • L’Aldea. Pavelló firal, durant la celebració de la Fira de l’Arròs: Del 21 al 23 d’abril 
  • Sant Jaume d’Enveja. Biblioteca Municipal. Del 25 d’abril al 7 de maig

Comentaris