Tuga Active Wear
Camarles, lo balcˇ del Delta de l┤Ebre

CAT | ES

Estiu cÓlid i pluviomŔtricament irregular

La temperatura mitjana ha estat superior als valors mitjans climÓtics a la major part del territori catalÓ. La distribuciˇ de la precipitaciˇ ha estat irregular, amb Órees que han presentat superÓvit i altres on lĺestiu ha resultat sec o fins i tot molt sec

Etiquetes   medi ambient

Publicat el13/9/2018

Estiu cÓlid i pluviomŔtricament irregular | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l


L'estiu del 2018 (mesos de juny, juliol i agost) es pot qualificar de cÓlid a la major part de Catalunya, nomÚs amb algunes excepcions al Pirineu i Prepirineu, on la temperatura mitjana ha resultat propera a la mitjana climÓtica. Les anomalies han estat mÚs marcades al litoral i prelitoral, on tots tres mesos han estat clarament cÓlids, per˛ especialment a l'agost, quan s'han produ´t calorades que han afectat particularment aquests indrets.

En alguns punts del litoral i prelitoral ha estat d'entre els mÚs cÓlids de les darreres dŔcades, com en el cas del centenari Observatori de l'Ebre, al Baix Ebre, que disposa de registres des de 1905, on ha estat el segon mÚs cÓlid, per darrere del 2003 i de l'Observatori Fabra, al BarcelonŔs, on ha estat el tercer estiu mÚs cÓlid de tota la sŔrie.

La precipitaciˇ presenta una distribuciˇ ben contrastada, amb Órees plujoses i seques, a diferŔncia dels darrers dos estius, quan gairebÚ tot el territori va tenir dŔficit de precipitaciˇ. Les Órees que es poden qualificar de plujoses es concentren sobretot al quadrant nord-est, litoral Central, Prepirineu oriental i punts del Pirineu. En alguns d'aquests sectors ha estat l'estiu mÚs plujˇs de les darreres dŔcades. A Ponent, prelitoral Sud, delta de l'Ebre, extrem nord del litoral i prelitoral central, litoral nord, i de forma mÚs puntual punts de la Catalunya Central i Pirineu i Prepirineu, l'estaciˇ ha estat seca. A alguns indrets de la Ribera d'Ebre, i de forma mÚs local a la Conca de BarberÓ, Priorat o Pla d'Urgell l'estiu es pot qualificar de molt sec (quantitats recollides inferiors al 30% de la mitjana climÓtica).
KIMI. Guarderia de mascotes