Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES

Es presenta el projecte «Ribera d'Ebre: camí de sirga, camí de riu»

Impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, es va presentar ahir a Móra d’Ebre, amb la presència de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs

Publicat el20/7/2017

Es presenta el projecte «Ribera d’Ebre: camí de sirga, camí de riu» | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El Govern cofinançarà amb gairebé 630.000 euros el projecte FEDER "Ribera d’Ebre: camí de sirga, camí de riu"


La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, juntament amb la presidenta del Consell Comarcal de Ribera d'Ebre, Gemma Carim, va presentar ahir a Móra d'Ebre el projecte «Ribera d'Ebre: camí de sirga, camí de riu» impulsat pel Consell Comarcal. Aquest projecte, que es desenvoluparà fins a l'any 2020, suposa una inversió d'1.250.000 euros, dels quals 629.379 seran aportats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que gestiona el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.

La titular de Governació va remarcar la importància d’aquest projecte impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre que “permetrà una millora de la façana de cara al riu, una millora arquitectònica i natural de set municipis i diversificar l’economia del territori". "El riu ens dona moltes oportunitats i val la pena aprofitar-les, i des d'un punt de vista turístic segur que hi ha terreny per recórrer” va apuntar Borràs.

La consellera Meritxell Borràs va destacar la “bona feina dels alcaldes que aposten per treballar en la transformació dels municipis i fer valer el seu patrimoni" i també va reconèixer l'important paper que ha tingut el Consell Comarcal de Ribera d'Ebre a l'hora de tirar endavant “un dels projectes més ben valorats i sòlids, que donarà d'aquí poc temps el seu rendiment”.

Per la seva banda, Gemma Carim també va destacar l'esforç i el treball conjunt de tots els alcaldes implicats i del Consell Comarcal. Carim va recordar que és un projecte que repercutirà en tots els municipis de la comarca, ja que inclou projectes comuns, i finalment va afirmar que aquest projecte “és una aposta ferma de noves oportunitats i que obrirà portes a aquesta Ribera viva i activa que desitgem”.

A l'acte també van assistir l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol; el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i la directora dels Serveis Territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Maria Rosa Peig.


“Ribera d'Ebre: camí de sirga, camí de riu”

El projecte contempla actuacions que van des de la creació de nous punts d'informació turística fins a l'adequació de trams de camí que connecten el GR-99 amb altres punts d'interès, passant per millores en la façana fluvial o la construcció de passeres per a vianants. Unes inversions que es faran directament des de set municipis: Riba-roja d'Ebre, Ascó, Vinebre, la Torre de l'Espanyol, Móra d'Ebre, Móra la Nova i Miravet. A més, també s'inclouen arranjaments generals en el recorregut del GR-99 i altres subrutes, així com un pla de manteniment dels punts més crítics de l'itinerari.

El projecte també detalla una proposta de “video mapping” que servirà per promocionar els aspectes turístics més rellevants de la Ribera d'Ebre.


Es presenta el projecte «Ribera d’Ebre: camí de sirga, camí de riu» | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Els municipis inclosos al projecte són Riba-roja d'Ebre, Ascó, Vinebre, la Torre de l'Espanyol, Móra d'Ebre, Móra la Nova i Miravet

Comentaris