Tuga Active Wear

CAT | ES

Els guanyadors de la Copa Catalana de curses per muntanya es decideix aquest diumenge a Tivissa

Aquest diumenge se celebrarà la Cursa Muntanyes de Tivissa, una de les proves veteranes del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre. Organitzada per l’Associació Esportiva Extrem Team Tivissa i amb el suport l’ajuntament d’aquest municipi de la Ribera d’Ebre, la cursa arriba així a l’onzena edició.

Publicat el7/10/2016

Els guanyadors de la Copa Catalana de curses per muntanya es decideix aquest diumenge a Tivissa | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...      Participants de l'edició 2015 de la Cursa Muntanyes de Tivissa | EbreActiu.cat


Aquest diumenge se celebrarà la Cursa Muntanyes de Tivissa, una de les proves veteranes del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre. Organitzada per l'Associació Esportiva Extrem Team Tivissa i amb el suport l'ajuntament d'aquest municipi de la Ribera d'Ebre, la cursa arriba així a l'onzena edició.

La de Tivissa és l'última prova de la 15a Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC i serà diumenge on es decidirà el guanyador. A més a més, també forma part de la Lliga Firehawk Terres de l'Ebre 2016.


Hem parlat amb el director de la cursa per conèixer una mica més aquesta prova.


La vostra cursa presenta enguany dos gran al·licients, un d'ells és que sou la darrera prova de la Copa Catalana de Curses per muntanya de la FEEC. Què comporta això en l'àmbit organitzatiu, participació, requisits del recorregut, etc. ?

Continuem apostant per un circuit exigent per als corredors, on els més preparats per afrontar recorreguts tècnics amb desnivells importants puguin destacar, això ens ha permès formar part de la Copa en les darreres edicions, com entitat organitzadora és un al·licient superar-nos i mantenir aquest nivell, contribuint a fer que aquesta competició d'àmbit nacional tingui un bon final.


L'altre al·licient és que formeu part de la Lliga Firehawk. Ens podeu explicar què és aquesta Lliga i que suposa per a la vostra cursa?

És la novetat d'enguany, aquesta marca ens va convidar a participar com a prova puntuable per una lliga més local, com entitat que som sempre estem disposats a provar, per a nosaltres suposa que tindrem un suport respecte a imatge de cursa (arcs, banderoles, catifa...) personalitzades amb aquesta marca. No creiem que això suposi un augment de la participació, però segurament ens donarà una millor imatge i sensació per al corredor.


Descriviu-nos breument els recorreguts de les curses

A l'absoluta hi predominen les zones tècniques, tenen un gran desnivell acumulat, respecte a les edicions anteriors s'ha millorat afegint trams més corredors i l'arribada es farà per una sendera que baixa més suau. Els altres dos recorreguts surten directe del poble per enllaçar amb el circuit absolut, el mitjà afronta el tram de la Serra de la Creu, zona mítica per ser molt tècnica i el d'iniciació enllaça a l'últim avituallament del Coll de Monetze, arribant al poble pels Borjos.


Com planifiqueu el recorregut?

D'acord amb els requeriments de la FEEC, s'ha anat adaptant la cursa creant els tres itineraris, es basa en una xarxa de senders que s'han anat recuperant amb les diferents edicions de la cursa i que actualment ens dóna molt de joc per poder anar fent variacions dels recorreguts mantenint l'esperit original: cursa tècnica enllaçant les principals carenes del poble. La neteja es combina fent-ho amb mitjans propis i tenim el suport de la brigada de l'Ajuntament, zones de pràctiques de Bombers i els darrers anys també la brigada formada per treballadors en risc d'exclusió social del Consorci de Llaberia. La distribució dels avituallaments es fa d'acord amb els criteris de distància combinada amb la logística necessària per garantir l'accès/evacuació.


Els guanyadors de la Copa Catalana de curses per muntanya es decideix aquest diumenge a Tivissa | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...       Edició 2015 de la Cursa | EbreActiu.cat


Quanta gent està implicada en l'organització?

El nucli dur són una desena de membres del club i durant la prova estem assistits per 120 voluntaris, la majoria són gent del poble.


Què suposa per a Tivissa acollir una cursa com la vostra?

Des de fa deu anys, aquest onzè, suposa apropar les muntanyes a tots els tivissans/es ( ja que sempre comptem amb 120 voluntaris) i a tots els visitants, entre tots hem descobert racons que no coneixíem i ens hem fet més nostre el nostre entorn. Als corredors i acompanyants els oferim la possibilitat de conèixer un entorn que sorprèn per la seva natura i paisatge, trencant el tòpic de què només hi ha muntanya al Pirineu...


A més de la cursa, paral·lelament organitzeu altres activitats, no?

Sí, aquest any hem fet una aposta de futur, un cap de setmana d'activitats a les nostres muntanyes. El dissabte oferim sortides amb btt, excursions a peu i visites guiades a l'Església. També tenim un guia disponible per als més atrevits que vulguin fer les vies ferrades.


Què es trobarà el participant a la vostra Cursa?

Un dissabte ple d'activitats, amb un descompte a l'allotjament del càmping-alberg i l'endemà, el diumenge, una sèrie de serveis com guarda-roba, guarderia per a nens i gossos, inflables per als més petits, dutxes, servei de massatges, una paella per a tots els corredors i si volen, també per als acompanyants. Tots els participants marxaran amb la bossa del corredor amb un gran regal. També es farà sorteig de regals que ens han cedit els nostres col·laboradors.


Què els diríeu als que encara no tenen clar inscriure's perquè s'acaben de decidir?

És just ja, que enviïn un mail si són a temps, però de cara a altres edicions... una descoberta.


Dades tècniques

  • Modalitat: cursa llarga/absoluta 
  • Distància: 24,6km 
  • Desnivell: +1578m 

  • Modalitat: cursa curta o júnior
  • Distància: 16,5km 
  • Desnivell: +1000m 

  • Modalitat: cursa iniciació i cadet
  • Distància: 9,5km 
  • Desnivell: +580m


Comentaris