Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya

CAT | ES

El triatló Half Ametlla es consolida en la seua tercera edició

Amb nova data, alguns canvis al circuit i la possibilitat de participar amb relleus, tot i que amb els signes d’identitat que tant defineixen 100%HALF. Així es presenta una nova edició de Half Ametlla, que segueix creixent a bon ritme

Publicat el30/3/2017

El triatló Half Ametlla es consolida en la seua tercera edició | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Sortida del tram natació 

 

Després de 2 anys de presentació oficial, el Half Ametlla aterra al 2017 consolidada al calendari català de triatló. No és fàcil, sense cap dubte, degut a la gran quantitat de proves que se celebren actualment. Però aquesta cita, organitzada per 100%HALF, ho té tot per seguir creixent durant molts anys. El proper 7 de maig els triatletes podran gaudir d'un bon triatló de mitja distància en aquest poble pesquer de la Costa Daurada, sempre bolcat a l'esdeveniment.

Si alguna cosa no presenta discussió d'aquest Half Ametlla és que es desenvolupa en un paradís natural, entre aigües cristal·lines, precioses cales i molts racons per descobrir. Entre les principals novetats d'aquest any trobem més de 1.900€ de premis en metàl·lic per als guanyadors, premis per als millors de cada segment i la participació dels atletes d'elit Erik Merino i el basc Beñat Arnaiz entre altres.

Per començar, una natació en paral·lel a la costa, sense que els triatletes hagin d'entrar mar endins per a completar els 1.900m i connectant les platges de Pixavaques i l'Alguer. De fet, els triatletes naden en paral·lel a l'espigó del port, aspecte que agraeix el públic, ja que pot seguir als participants caminant a la mateixa altura.

El triatló Half Ametlla es consolida en la seua tercera edició | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Una vegada finalitzat el tram de natació, els atletes agafaran les bicis en direcció l'antiga N-340 i realitzaran allà les voltes per completar els 90 km. “El sector de bici és molt exigent, amb dos trams molt diferenciats, el primer pràcticament recte i un segon amb constants puja i baixa i corbes per als més tècnics.” Explica el seu director tècnic, Gerard Jurnet.

I per últim, un sector de cursa a peu que ve amb novetats. Els triatletes completaran una volta més que l'any anterior a la zona del port de l'Ametlla i la Cala de Bon Capó per realitzar els 21 km. “Amb aquest canvi, el que es pretén és que el circuit sigui més urbà, amb més públic i suavitzant els constants canvis de de desnivell que hi havia anteriorment” comenta Jurnet.

A més, si per alguns la prova resulta massa dura, sempre es poden animar a competir amb la modalitat relleus, on es participa en equips de tres persones i on cadascú realitza un sector (natació, ciclisme i cursa a peu), descobrint la vessant més divertida i social del triatló.

Uns circuits de 10, un tracte personalitzat al participant, més de 1.900€ en premis econòmics, avituallaments complets, seguiment de la prova en temps real i nombrosos objectes com productes nutricionals, una dessuadora Bunch i una camiseta finisher de la mareixa marca. Una Half Ametlla per gaudir. I per als més ambiciosos, a l'horitzó estan els actuals records de la prova, en mans de Manuel Lloret (4h 19' 03'') i Dolça Ollé (5h 01' 43). Es trencarà el crono aquest proper mes de maig?


Programa

Comentaris