Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES

El sisó, declarat ocell de l’any 2017

Segons les dades poblacionals, el sisó s´ha vist reduït a la meitat en els últims 10 anys. Si segueix aquesta tendència podria arribar a extingir-se.

Publicat el2/2/2017

El sisó (Tetrax tetrax), espècie catalogada com a vulnerable, es veu afectada per les transformacions dels paisatges agrícoles. Segons les dades poblacionals, el sisó s’ha vist reduït a la meitat en els últims 10 anys. Si segueix aquesta tendència podria arribar a extingir-se.

El sisó és un ocell típic dels espais oberts de caràcter estepari, amb vegetació baixa i dispersa, ja siguin erms, guarets, prats i també conreus de cereals de secà.

En general, els ocells que viuen en espais agraris són precisament els més amenaçats a tota la península ibèrica. L’amenaça més gran per a la població de sisó la constitueixen els grans projectes de transformació en regadiu, que afecten gran part de l’actual àrea de distribució de l’espècie i directament les millors zones de reproducció.

Cal tenir en compte altres amenaces com la reducció de zones de vegetació natural, ja sigui herbàcia o arbustiva, la proliferació de cultius no aptes per a l’espècie, la utilització massiva de fitosanitaris, la caça furtiva i l’augment de la urbanització.


El sisó, declarat ocell de l’any 2017  | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Comentaris