Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l´Ebre

CAT | ES

El portal web meteomuntanya.cat estrena un nou apartat de prediccions per a travesses de muntanya

El Servei Meteorològic de Catalunya i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya posen en marxa ‘Predicció travesses’, un nou apartat que permetrà un accés ràpid i detallat al pronòstic meteorològic d’algunes de les rutes més singulars dels nostres massissos

Etiquetes   esports, muntanya

Publicat el19/7/2018

El portal web meteomuntanya.cat estrena un nou apartat de prediccions per a travesses de muntanya | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig, i el president de la Federació Catalana d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino, van presentar ahir dimecres al refugi Lluís Estasen de Saldes, un nou apartat al web meteomuntanya.cat, que inclou informació del pronòstic meteorològic per a 6 travesses de muntanya: Carros de foc, Cavalls de vent, Porta del cel, Estanys amagats, Refugis del Torb i els Tres refugis.

L'actuació s'emmarca dins l'acord de col·laboració entre l'SMC i la FEEC que va permetre posar en funcionament el portal www.meteomuntanya.cat el novembre del 2016.

Aquest nou producte vol oferir de forma àgil, clara, i optimitzada per a dispositius mòbils, informació meteorològica útil per a planificar convenientment els diversos itineraris que uneixen refugis de muntanya dels massissos de Catalunya.

Aquest nou apartat, anomenat “Predicció Travesses”, s'afegeix a tot el seguit de continguts de caire meteorològic o climàtic que MeteoMuntanya ofereix als qui practiquen activitats de muntanya a qualsevol dels massissos del país.

Actualment es calcula que unes 10.000 persones fan aquestes travesses durant l'any a Catalunya. Les més concorregudes són Cavalls de Vent on unes 5.000 persones fan la ruta (la meitat amb forfait) i Carros de Foc on unes 2.000 persones amb forfait fan la travessa.

Per darrera Estanys Amagats o la Travessa dels 3 refugis tenen unes 500 persones de mitjana que realitzen aquests recorreguts.


B{257}b

Comentaris