Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya

CAT | ES

El festival terres Catalunya es presenta a Fitur

Es va presentar ahir al matí a FITUR, la Feria Internacional de Turismo de Madrid. Aquest és el primer festival de la seva categoria que es fa a Catalunya i l’estat espanyol, i neix amb el partenariat d’ART&TUR, Festival Internacional de Cinema Turístic de Portugal

Publicat el20/1/2017

El festival terres Catalunya es presenta a Fitur | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Presentació del festival terres Catalunya ahir a Fitur | Foto: Ajuntament de Tortosa


El festival terres Catalunya - INTERNATIONAL ECO & TOURISM FILM es va presentar ahir al matí a FITUR, la Feria Internacional de Turismo de Madrid. Aquest és el primer festival de la seva categoria que es fa a Catalunya i l'estat espanyol, i neix amb el partenariat d'ART&TUR, Festival Internacional de Cinema Turístic de Portugal, que aquest 2016 ha celebrat la seva IX edició. ART&TUR és l'únic festival de la Península Ibèrica membre del CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals).

La presentació del festival es va fer a l'estand de Terres de l'Ebre de FITUR, i va comptar amb la presència de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, del director general de Turisme, Octavi Bono, del director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, del president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, de la directora dels serveis territorials d'Empresa i Coneixement, Mercè Miralles, del regidor de Turisme, Josep F. Monclús, del director d'Art&Tur, Hugo Marcos, i de Santi Valldepérez, director del festival. El nou certamen, organitzat per Filmsnòmades, compta amb el suport de l'Ajuntament de Tortosa, l'Agència Catalana de Turisme i la Diputació de Tarragona. La iniciativa té també amb el suport de diferents empreses turístiques de les Terres de l'Ebre.

En l'acte de presentació es van donar a conèixer els membres del jurat d'aquesta primera edició del certamen, que està integrat per experts en cinema i turisme de diferents nacionalitats amb una clara voluntat de donar una major projecció internacional al festival. Es tracta de Swen Waterreus, professor en gestió de turisme a la Universitat de Ciències Aplicades Inholland d'Amsterdam; Dorothée Adam, responsable de comunicació audiovisual del president francès durant els últims anys i autora de diversos documentals i produccions corporatives de turisme i sostenibilitat; Alejandra Medina, directora d'una agència xilena especialitzada en màrqueting de destins turístics; George Pessis, president del Festival Internacional Deauville Green de desenvolupament sostenible que es celebra a la ciutat francesa de Deauville; Kymisha Carey, industrial nord-americana que ha treballat al departament d'Energia dels EUA en el desplegament de la tecnologia d'hidrogen; Hugo Marcos, vice-President d'APTUR, l'Associació Portuguesa de Turismologia i director d'ART&TUR - International Tourism Film Festival; i la periodista i realitzadora ebrenca Joana Pardos, que actualment és la directora del programa de TV3 El foraster, i que ha treballat en la realització de documentals televisius per al programa Thalassa.

D'altra banda, en l'acte d'ahir el promotor de terres Catalunya, Santi Valldepérez; i el vicepresident d'APTUR, que és l'associació portuguesa que organitza el festival ART&TUR de Portugal, van signar també l'acord de partenariat entre els dos festivals. Aquest acord permetrà fer accions de promoció compartida i la creació d'una categoria conjunta per als dos festivals, la temàtica ibèrica.

El festival terres Catalunya - INTERNATIONAL ECO & TOURISM FILM es celebrarà del 31 de maig al 3 de juny a Tortosa. El termini d'inscripció de pel·lícules en les diferents categories acaba el proper 30 de març i l'organització informa que les inscripcions avancen a bon ritme.

terres Catalunya aplegarà tres competicions:

  • COMUNICACIÓ TURÍSTICA, destinada a produccions audiovisuals de promoció turística.  

  • DOCUMENTALS, dedicada a l'exploració de la realitat i la promoció de l'experiència del viatge, posant especial èmfasi en el respecte pel medi ambient i la biodiversitat.  

  • COMUNICACIÓ CORPORATIVA, dedicada a les peces comunicatives sorgides d'organitzacions (institucions, ONG, empreses) que tracten temàtiques relacionades amb el desenvolupament sostenible.

Comentaris