Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya

CAT | ES

El diumenge 10 de juliol, Mulla't per l'esclerosi múltiple

Més de 600 piscines a Catalunya participen activament en la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple que enguany se celebrarà el diumenge 10 de juliol i que des de fa més de 20 anys impulsa la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM).

Publicat el6/7/2016

El diumenge 10 de juliol, Mulla’t per l’esclerosi múltiple | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Més de 600 piscines a Catalunya participen activament en la campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple que enguany se celebrarà el diumenge 10 de juliol i que des de fa més de 20 anys impulsa la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). Algunes d'aquestes piscines organitzen activitats al voltant d'aquesta campanya solidària.

Milers de ciutadans es mullen i neden metres per solidaritzar-se amb les 7.000 persones que pateixen esclerosi múltiple a Catalunya i prop de 46.000 a l'Estat espanyol.

L'esclerosi múltiple és una malaltia en què el sistema immunitari emprèn un atac immunològic contra si mateix que danya la mielina, una substància que recobreix les fibres nervioses, provocant que l'habilitat dels nervis per conduir les ordres del cervell es vegi interrompuda. És una malaltia neurodegenerativa, crònica i no contagiosa i tot i que podria tenir causes genètiques, actualment les causes exactes encara són desconegudes. 
No hi ha cura per l'esclerosi múltiple, només hi ha tractaments que aconsegueixen retardar l'aparició dels símptomes, per això és important continuar investigant per trobar nous mètodes que permetin prevenir o curar la malaltia.

Les piscines ebrenques adherides a la campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple són les dels municipis d'Alcanar, Aldover, Alfara de Carles, Amposta, Arnes, Ascó, Batea, Benifallet, Benissanet, Bot, Caseres, Corbera d'Ebre, El Perelló, Pinell de Brai, Falset, Gandesa, Garcia, Horta de Sant Joan, Jesús, La Fatarella, La Galera, La Palma d'Ebre, La Pobla de Massaluca, La Sénia, La Torre de l'Espanyol, L'Aldea, L'Ametlla de Mar, L'Ampolla, Masdenverge, Miravet, Móra d'Ebre, Móra la Nova, Prat de Comte, Rasquera, Riba-roja d'Ebre, Roquetes, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Santa Bàrbara, Serra d'Almos, Tivenys, Ulldecona i Vilalba dels Arcs.

Una altra manera de col·laborar amb la campanya és adquirint diferent material que la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) posa a la venda: la tovallola, la samarreta del Mulla't, la bossa, el necesser i també la gorra. Tots els productes incorporen els dissenys fets per persones amb síndrome de Down i autisme que treballen de forma integrada i normalitzada amb joves estudiants d'escoles de disseny, il·lustradors i directors d'art sènior.

Comentaris