Descobreix els secrets de La Ràpita, Delta de l´Ebre

CAT | ES

Més de dos-cents alumnes participen en una nova edició de la Cursa-Marxa per Muntanya dels Instituts

La cursa és la trobada anual dels alumnes que participen en el projecte CMITE (Curses per Muntanya Instituts Terres Ebre)

Publicat el11/4/2017

Més de dos-cents alumnes participen en una nova edició de la  Cursa-Marxa per Muntanya dels Instituts | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... L’edició d’enguany de la cursa-marxa va concentrar la sortida i arribada a l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona


Aquest passat dijous 6 d'abril es va celebrar la sisena edició de la Cursa-Marxa per Muntanya dels Instituts, una trobada anual dels alumnes que participen en el projecte CMITE (Curses per Muntanya Instituts Terres Ebre). Aquesta és una activitat formativa sobre el moviment de la matèria de Física i Química.

En aquesta nova edició, la cursa va transcórrer per la Serra de Godall, amb sortida i arribada des de l'Ermita de la Pietat d'Ulldecona. Hi van participar un total de 230 alumnes de 1er i 4at d'ESO, 1er de Batxillerat i Cursos Formatius de Grau Mitjà i Superior dels instituts Sales i Ferré d'Ulldecona, Daniel Mangrané de Jesús, Deltebre, la Sénia, Ramon Berenguer IV d'Amposta, Camarles, Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita, Les Planes de Santa Bàrbara, el Joaquim Bau i l'Ebre de Tortosa, Sól de Riu d'Alcanar i l'Institut de Tecnificació de les Terres de l'Ebre.

En l'organització de l'activitat, de la que Florenci Sales, professor de l'IES de la Sénia, n'ha estat el coordinador, s'hi han implicat més de 70 professors i ha comptat amb la col·laboració dels Serveis Territorials d'Ensenyament, la gerència sanitària de les Terres de l'Ebre i el Consell Català de l'Esport.


El projecte CMITE

El projecte pretén emprar les curses per muntanya com a eina didàctica per a les classes de secundària de diversos instituts de les Terres de l'Ebre.

La iniciativa parteix d'un grup de treball de professors/es que ja porten 6 cursos implementant activitats de classe basades en les curses per muntanya de pobles de la zona (Projecte CMCF).

Els seus principals objectius són motivar als alumnes amb la realització d'activitats reals i properes a ells, que mostrin aplicacions del que aprenen a classe, aplicar les TIC al procés d'aprenentatge de diverses matèries, fomentar la pràctica de l'esport entre l'alumnat i conèixer i respectar el medi natural dels pobles de les Terres de l'Ebre.

Comentaris