El tren de Bot Lo Sarmentero. Bar-cafeteria, Punt d´informació turística. Antiga Estació de Bot (Terra Alta)

CAT | ES

Disset platges de les Terres de l'Ebre guardonades amb el distintiu «Platges verges»

El distintiu l’atorga Ecologistes en Acció de Catalunya-Grup Ecologistes en Acció de Tarragona i l’Ebre (Gete) i l’acte de lliurament es va fer aquest passat divendres a Altafulla

Publicat el1/8/2017

Disset platges de les Terres de l’Ebre guardonades amb el distintiu «Platges verges» | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La platja del Fangar, a Deltebre, és una de les 17 platges que han rebut el distintiu «Platges verges»


Ecologistes en Acció de Catalunya-Grup Ecologistes en Acció de Tarragona i l'Ebre (Gete) ha concedit el distintiu “Platges Verges” a 17 platges del litoral ebrenc, un distintiu ecològic que destaca la qualitat de les platges que encara mantenen el seu valor natural inalterable.

L'Ametlla de Mar és el municipi que atesora més platges amb aquest distintiu, en concret set (les platges de l'Estany Podrit, Torrent del Pi, platja de Santes Creus, cala de La Llenya, caleta del Cap de l'Àliga, platges de l'Illot i de Port Olivet), seguit de tres a Deltebre (platges de la Bassa de l'Arena, el Fangar i la Marquesa) i dos a l'Ampolla (cala Maria i cala Capellans) i a Alcanar (Timbes de Sòl de Riu i Aiguamolls de Sòl de Riu).

Les platges del Serrallo a Sant Jaume d'Enveja, el Trabucador a Sant Carles de la Ràpita i els Eucaliptus a Amposta, també han estat distingides amb el guardó.

Alhora de concedir aquest distintiu, el jurat ha tingut en compte el valors de fauna i flora, el fet que no hi hagi intervenció antròpica i, alhora, de què es tracti de platges gens massificades i amb un accés limitat al trànsit rodat. D'aquesta manera, amb el distintiu “Platges Verges”, Ecologistes en Acció vol reconèixer la qualitat ambiental de les platges que mantenen el seu estat salvatge ja que aconsegueixen un equilibri entre la utilització del recurs natural i el respecte a l'entorn.

L'acte de lliurament de la VIII Edició de Platges Verges 2017 va tenir lloc el divendres 28 de juliol a l'Ajuntament d'Altafulla.


Disset platges de les Terres de l’Ebre guardonades amb el distintiu «Platges verges» | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... 


Comentaris