Riba-roja d´Ebre, l´aigua en tots els sentits

CAT | ES

Deltebre reclama al COPATE actuacions urgents per frenar la proliferació del mosquit a Riumar

La proliferació del mosquit al nucli de Riumar està causant diverses problemàtiques a la ciutadania i a les empreses del sector turístic

Publicat el20/7/2017

Deltebre reclama al COPATE actuacions urgents per frenar la proliferació del mosquit a Riumar | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Deltebre reclama al COPATE actuacions urgents per frenar la proliferació del mosquit a Riumar 


La proliferació del mosquit al nucli de Riumar està causant diverses problemàtiques a la ciutadania i a les empreses del sector turístic. Davant la intensitat de la problemàtica, des de l'Ajuntament de Deltebre ja fa dies que es va reclamar una acció contundent al COPATE davant la descoordinació que tenien amb el Parc Natural per tractar certs focus de mosquits en espais naturals que influeixen directament amb Riumar.

El control del mosquit és gestionat pel Consell Comarcal del Baix Ebre mitjançant el Consorci de Residus i Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) atès que l'Ajuntament de Deltebre té la competència delegada per a la seva gestió.

Amb tot, l'Ajuntament de Deltebre explica que després de les seues reclamacions li consten unes actuacions per part del COPATE durant aquesta última setmana sobre la població adulta i als arrossars, tot i que a hores d'ara aquestes no estan produint els efectes necessaris per a la disminució de la plaga. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Deltebre segueix reclamant actuacions immediates al COPATE.

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “és totalment intolerable que en plena temporada turística haguem de patir una allau descontrolada de la plaga de mosquit."

Comentaris