suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES

Deltebre potenciarà la seua façana fluvial

Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Deltebre signen un conveni per promoure nous usos a l’embarcador fluvial i potenciar el turisme, la pràctica d’esports nàutics i dinamitzin econòmicament el municipi i el territori.

Publicat el6/2/2017

Deltebre potenciarà la seua façana fluvial | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Façana fluvial de Deltebre


Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de Deltebre han signat un conveni de cooperació per potenciar l'ús de l'embarcador del municipi. L'objectiu és impulsar la façana fluvial de Deltebre i promoure nous usos a l'embarcador que potenciïn el turisme, la pràctica d'esports nàutics i dinamitzin econòmicament el municipi i el territori. Aquest conveni per a l'ús del domini públic tindrà una vigència de 5 anys, prorrogable en períodes de 5 anys, fins a un màxim de 30 anys.

L'embarcador de Deltebre és un dels quatre embarcadors fluvials que gestiona Ports de la Generalitat al riu Ebre. Aquesta infraestructura, situada al marge esquerre del riu, es troba a la façana fluvial del municipi entre el passeig Reïnosa i el passeig fluvial i limita amb el Centre de Tecnificació de la Piragua, l'equipament esportiu municipal per impulsar aquest esport nàutic.

El Centre de Tecnificació de la Piragua, juntament amb l'embarcador i el passeig fluvial, són un atractiu turístic i tenen una forta incidència en el conjunt d'equipaments esportius del municipi. Aprofitant aquestes sinergies, s'ha de dinamitzar la gestió de l'espai amb criteris d'eficiència i nous usos portuaris que posin en valor la instal·lació i generin un impacte econòmic i ocupació.


Ús de l'embarcador

El conveni estableix i regula la relació de cooperació entre Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de Deltebre per a l'ús del embarcador. Així, la Generalitat contínua sent titular de la infraestructura i dels serveis prestats com ara, serveis d'amarratge i ús de superfícies, entre d'altres.

L'Ajuntament es farà càrrec de la gestió, el manteniment, la conservació, la neteja de la infraestructura, i vetllarà per la vigilància i la seguretat de les activitats que es desenvolupen dins l'embarcador, així com de les instal·lacions.

Comentaris