Masdenverge, al bell mig de dos parcs naturals

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/22/2021#) AND (caducitat>=#10/22/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Creu de Sant Jordi a les Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya

La Generalitat fa un reconeixement amb aquest guardó a la tasca de prevenció, sensibilització i suport a l’extinció dels incendis forestals, duta a terme al llarg de més de trenta anys de trajectòria

Etiquetes   natura, catalunya

Publicat el4/9/2018

Creu de Sant Jordi a les Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Les agrupacions de defensa forestal es van començar a regular l'any 1986


La Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany la Creu de Sant Jordi a les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de Catalunya per la seva tasca de prevenció, sensibilització i suport a l’extinció dels incendis forestals, duta a terme al llarg de més de trenta anys de trajectòria.

Les agrupacions de defensa forestal (ADF) es van començar a regular l'any 1986 amb el programa “Foc Verd”, però els seus inicis es remunten a principis dels anys seixanta del segle anterior, amb l'aparició dels primers grups d'extinció d'incendis. Formades per associacions de propietaris forestals i municipis, la seva tasca solidària ha esdevingut bàsica per a la salvaguarda del patrimoni forestal de Catalunya.

El guardó és un reconeixement a tanta gent que de forma anònima i voluntària destina part del seu temps en vetllar pel nostre medi natural.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

El Secretariat i el Consell Comarcal del Bages van iniciar les gestions per la concessió en motiu dels 30 anys de les ADF.


Creu de Sant Jordi a les Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Representants de les ADF amb la Creu de Sant Jordi


Fotos ADF (www.sfadf.org)