II Vermut Live Music. Vandellòs-Hospitalet de l´Infant. 8 i 9 d’octubre 2022

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/29/2022#) AND (caducitat>=#9/29/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El COPATE actua sobre 400 hectàrees del Delta per combatre les larves de mosquit

La campanya de control de la població de mosquit al Delta es va iniciar el passat mes de març i enguany es preveu incrementar la superfície que es tractarà, en espais naturals, fins a 4.000 hectàrees

Etiquetes   natura entorn, mosquits, mosca negra, delta ebre, baix ebre, terres ebre, ribera ebre

Publicat el10/6/2020

El COPATE actua sobre 400 hectàrees del Delta per combatre les larves de mosquit | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha realitzat aquesta setmana el quart tractament de la temporada en espais naturals per controlar la població de mosquit al Delta. Concretament s'ha actuat sobre una superfície de 400 hectàrees, entre dilluns i ahir dimarts, en diferents espais naturals litorals de l'Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, Amposta i la Ràpita. “Les pluges dels últims dies i la pujada del nivell del mar divendres passat han fet necessari aquest tractament per a combatre les larves de mosquit”, ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet.

La campanya de control de la població de mosquit al Delta es va iniciar el passat mes de març i enguany es preveu incrementar la superfície que es tractarà, en espais naturals, fins a 4.000 hectàrees. També s'augmentaran els tractaments en arrossars. “Les pluges continuades i l'aigua embassada són els principals aliats dels mosquits, és un any complicat pel seu control”, ha recordat Alginet.

D'altra banda, els tècnics del COPATE va fer el dilluns mostrejos en tres punts del riu Ebre -Miravet, Benifallet i aigües avall de Tortosa- i van constatar una efectivitat del tractament per combatre les larves de mosca negra de gairebé el 100%.


Per: Redacció

Foto: Cedida