TransTerraAlta, una ruta sorprenent
Montsport, via verda, lloguer de bicicletes, activitats multiaventura i barranquisme

Concurs d'idees per renovar equipaments del Parc Natural del Delta

El Parc ha convocat dos concursos d'idees per renovar l’exposició permanent de la Casa de Fusta i per a la construcció d’un mirador de sal a la Punta de la Banya

Publicat el27/7/2017

Concurs d’idees per renovar equipaments del Parc Natural del Delta  | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l El nou mirador de sal s'instal·larà enfront de l'entrador a les salines, a la punta de la Banya


El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha convocat dos concursos d'idees per renovar, per una banda, el sistema expositiu de la Casa de Fusta i, per l'altra, per dotar d'un nou equipament d'ús públic en forma de mirador a la Punta de la Banya. Els concursos comptem amb el suport del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya-Demarcació de l'Ebre i del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de les Terres de l'Ebre.


Exposició permanent de la Casa de Fusta

El primer concurs d'idees està destinat a la renovació de l'exposició permanent de la Casa de Fusta, inaugurada el 1998. Les propostes a presentar hauran de ajustar-se al nou títol de l'exposició “Béns i serveis de les zones humides”. Els concursants, a més a més, hauran de revaloritzar els patis adjacents a la Casa de Fusta. La valoració tècnica del jurat se basarà en la proposta més adequada per la seva qualitat, integració amb el paisatge, viabilitat, accessibilitat, racionalitat, reversibilitat, capacitat de regeneració, bellesa plàstica i coherència amb l'objecte del concurs.

El termini de lliurament de les propostes finalitza el 18 d'agost i el projecte guanyador està dotat amb un diploma commemoratiu i 15.000 €.


Mirador de sal a la punta de la Banya

El segon concurs d'idees està destinat a la construcció d'un mirador de sal a la punta de la Banya. En un territori tan pla com el Delta, el fet de poder elevar-se uns quants metres sobre el nivell del terra, permet visualitzar un ampli sector del paisatge i de l'horitzó. Per aquest motiu els miradors del Parc s'han convertit en una de les infraestructures més populars i utilitzades pels visitants. La valoració tècnica del jurat se basarà en la proposta més adequada per la seva qualitat, integració amb el paisatge, viabilitat, accessibilitat, racionalitat, reversibilitat, capacitat de regeneració i bellesa plàstica.

El termini de lliurament de les propostes finalitza el 18 d'agost i el projecte guanyador està dotat amb un diploma commemoratiu i 9.000 €.