El tren de Bot Lo Sarmentero. Bar-cafeteria, Punt d´informació turística. Antiga Estació de Bot (Terra Alta)

CAT | ES

Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera

500 ciclistes de les Terres de l´Ebre van recórrer els 15 Km entre Tortosa i Amposta en una manifestació per a demanar més seguretat per als usuaris de la bicicleta. Representants d´ambdós ajuntaments, de la Generalitat i de tots els clubs ebrencs van participar en aquesta marxa que fa finalitzar amb la lectura d´un manifest.

Publicat el13/6/2017

Uns 500 ciclistes d'arreu de les Terres de l'Ebre van participar a la manifestació ciclista pels accidents de ciclistes per a reclamar més seguretat per als usuaris de la bicicleta en els seus trajectes per carretera.

La manifestació va estar organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme, representada per Raül Querol, delegat de la FCC a les Terres de l'Ebre; amb la presència de membres de tots els clubs ciclistes ebrencs, va comptar amb el suport dels ajuntaments de Tortosa i Amposta, i de la delegació de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, representada per la Cinta Espuny, representant territorial de l'esport a les Terres de l'Ebre.

Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Participants a la manifestació entre Tortosa i Amposta.


Els manifestants van sortir a les 10 del matí des de la plaça de l'Ajuntament de Tortosa, recorrent els 15 Km entre la capital del Baix Ebre i Amposta per l'eix de l'Ebre, en una marxa controlada per voluntaris i Mossos d'Esquadra. Cap a les 11 del matí els ciclistes arribaven a la plaça Ramon Berenguer IV de la capital del Montsià, on es va llegir un manifest que demana al Govern i a les Administracions Públiques que es posi en marxa de manera immediata un pla de xoc per tal d'evitar més accidents amb el següent decàleg:

Manifest per millorar la Seguretat Viària

  1. Recolzament total a la Reforma del Codi Penal a favor de #PorUnaLeyJusta, per tal que torni al Codi Penal la imprudència en qualsevol dels seus graus.
  2. Creació d'una Unitat Especial d'Agents Ciclistes camuflats per a sancionar aquelles conductes de vehicles a motor que comprometin la seguretat dels grups ciclistes a les hores i trams més freqüentats.
  3. Intensificar els controls de drogues i alcohol en aquells llocs coincidents amb zones de festa i rutes habituals de ciclistes.
  4. Implementació urgent de reducció de velocitat tots els caps de setmana, des de les 7 hores fins a les 15 hores, en aquells trams freqüentats per ciclistes .
  5. Campanyes en positiu sobre les grans avantatges de l'ús de la bicicleta i consells per a la seguretat viària.
  6. Incorporació d'una assignatura obligatòria de seguretat viària i mobilitat sostenible en l'Educació Primària.
  7. Recompte de ciclistes en diferents llocs estratègics per a conèixer l'evolució dels accidents en tot el país.
  8. Impuls governamental al Pla Estratègic Estatal de la Bicicleta, com a solució global a una mobilitat sostenible i segura.
  9. Obligatorietat d'instal·lació en els vehicles nous d'un sistema intern de control d'alcoholèmia, que condicioni la posta en marxa a un resultat negatiu, tal i com recomana el Consell de l' Unió Europea.
  10. En aquelles vies interurbanes de presència freqüent de ciclistes, senyalització horitzontal cada Km i en punts estratègics d'una marcació de referència de la distància de 1,5 m.

Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Lectura del manifest per millorar la seguretat viària dels ciclistes.


Després de la lectura del manifest, i abans de tornar a Tortosa, Raül Querol, delegat de la FCC a les Terres de l’Ebre, es mostrava molt satisfet per «la resposta positiva dels ciclistes ebrencs a la manifestació que ens servirà per a fer-nos sentir davant les administracions». Després d'aquesta manifestació, Querol, ens comentava que «ara estem pensant en posar en marxa una recollida de signatures i fer algunes accions de conscienciació».


Imatges de la manifestació:

Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera Els ciclistes ebrencs es manifesten contra els accidents en carretera més imatges d’aquesta galeria

Comentaris