iProjecta. Educació ambiental i guiatges

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/18/2021#) AND (caducitat>=#10/18/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Catalunya participa a la fira Birdfair de Rutland per promocionar-se com a destinació de turisme ornitològic

Aquest certamen, que té s’ha celebrat al Regne Unit del 17 al 19 d’agost, és el més important d’Europa pel que fa al turisme ornitològic

Etiquetes   natura patrimoni, catalunya, ornitologia, birdwatching

Publicat el21/8/2018

Catalunya participa a la fira Birdfair de Rutland per promocionar-se com a destinació de turisme ornitològic | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


L'Agència Catalana de Turisme (ACT) ha promocionat Catalunya com a destinació de turisme ornitològic a la Birdfair 2018, que ha tingut lloc del 17 al 19 d'agost a Rutland (Regne Unit). Es tracta de la fira més important d'Europa sobre aquest tipus de turisme. L'ACT hi ha participat amb estand propi on també hi han estat presents, com a coexpositors, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l'Ebre i el Càmping Laguna.

Catalunya és una destinació privilegiada per a l'observació d'aus i se'n poden arribar a observar més de 400 espècies diferents. En aquesta fira, l'ACT ha donat a conèixer l'oferta catalana destinada a l'observació d'aus i ha repartit la Guia de Turisme Ornitològic de Catalunya. Aquesta guia aglutina les principals destinacions catalanes especialitzades en turisme ornitològic (zones com el Delta de l'Ebre, els Aiguamolls de l'Empordà, el Parc Nacional d'Aigüestortes o el Parc Natural del Cadí-Moixeró), així com les infraestructures que faciliten l'observació d'aus (observatoris, miradors, etc.), i una selecció dels itineraris més importants que permeten contemplar la diversitat d'espècies existents a Catalunya.

Enguany, també s’ha difòs el Delta Birding Festival, que tindrà lloc al Delta de l'Ebre del 21 al 23 de setembre, i l'expert Ricard Gutiérrez va complementar la promoció de Catalunya en aquest segment amb la presentació “És possible veure més de 200 espècies diferents d'ocells en un sol dia? Sí, a Catalunya!”, que es va fer davant operadors turístics, mitjans i públic de la fira.

La presència de Catalunya a la Birdfair és especialment important, ja que el britànic és un dels principals mercats emissors al món pel que fa a turistes observadors d'ocells. A més, el perfil de turista que viatja per practicar aquest tipus de turisme és el d'una persona d'alt poder adquisitiu, que s'allotja en cases rurals i petits hotels, cosa que fa que sigui especialment atractiu per a les zones rurals de Catalunya.


Foto Departament Empresa i Coneixement