Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l´Ebre

CAT | ES

Les Cases d’Alcanar reviu la tradició de guarnir els balcons al pas de la processó del Carme

La 2a edició d´Art i Flors als Balcons arrenca a les Cases d´Alcanar el pròxim 15 de juliol i s´allargarà fins el 31 del mateix mes

Publicat el13/7/2017

La façana marítima de les Cases d’Alcanar tornarà a acollir la Mostra Art i Flors als Balcons, aquesta es podrà visitar a partir del dia 15 de juliol -coincidint amb la festivitat del Carme- i fins al 31 del mateix mes.

El municipi mariner serà novament un bullici cultural durant la segona quinzena de juliol, ja que s'exposaran 53 obres inèdites fetes amb diversos materials i tècniques, sense temàtica predeterminada i de km 0.

Aquesta segona exposició d’art urbà, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, ja va tenir molt bona acollida el passat mes de maig a Alcanar. La finalitat de la mostra és visibilitzar el talent artístic del municipi i fer una relectura d’una tradició antiga que encara es manté a Alcanar i a les Cases i que consisteix a penjar les vànoves als balcons de les cases dels carrers per on passen les processons.

La comissària i impulsora d’Art i Flors als Balcons, la pintora Núria Prades, explica que "els participants són artistes locals o vinculats al municipi, alguns de renom internacional”, com la dissenyadora del cartell, Pepa Reverter. A més, enguany s'ha incrementat considerablement el nombre de participants, “són un grup heterogeni, conformat per professionals o estudiants d'art, és molt gratificant descobrir la quantitat d’artistes que viuen i fan la seua obra al municipi”, afegeix.

Per la seva banda, Alfons Montserrat, Alcalde i regidor de Cultura, recalca que "després de l'èxit de participació de l'any passat, hem fet una aposta per ampliar el tipus de materials i tècniques que podien utilitzar els artistes per a donar cabuda a més gent". Així mateix, es mostra satisfet per “la qualitat de les diferents obresi anima tothom a “assistir a l'acte d'inauguració i a visitar l'exposició mentre passeja a la fresca pels carrers de les Cases".

L’exposició torna a comptar amb la col·laboració dels veïns i veïnes que han acceptat penjar les obres als seus balcons i guarnir-los amb vistoses floreres, i es distribuirà per la plaça Sant Pere i els carrers Callao, Cádiz, del Pou, Lepant, Joan Miró, Isaac Peral i Trafalgar. L’Ajuntament d’Alcanar convida els visitants de la mostra a fer fotografies i compartir-les a les xarxes socials amb l'etiqueta #ArtiFlors per tal que tothom pugui gaudir de la bellesa de les obres que estaran exposades.


Les Cases d’Alcanar reviu la tradició de guarnir els balcons al pas de la processó del Carme | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Comentaris