suma´t al canal whatsapp d´EbreActiu
Camarles, lo balcó del Delta de l´Ebre

Les Cases d'Alcanar reviu la tradició de guarnir els balcons al pas de la processó del Carme

La 2a edició d'Art i Flors als Balcons arrenca a les Cases d'Alcanar el pròxim 15 de juliol i s'allargarà fins el 31 del mateix mes

Publicat el13/7/2017

La façana marítima de les Cases d'Alcanar tornarà a acollir la Mostra Art i Flors als Balcons, aquesta es podrà visitar a partir del dia 15 de juliol -coincidint amb la festivitat del Carme- i fins al 31 del mateix mes.

El municipi mariner serà novament un bullici cultural durant la segona quinzena de juliol, ja que s'exposaran 53 obres inèdites fetes amb diversos materials i tècniques, sense temàtica predeterminada i de km 0.

Aquesta segona exposició d'art urbà, organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament, ja va tenir molt bona acollida el passat mes de maig a Alcanar. La finalitat de la mostra és visibilitzar el talent artístic del municipi i fer una relectura d'una tradició antiga que encara es manté a Alcanar i a les Cases i que consisteix a penjar les vànoves als balcons de les cases dels carrers per on passen les processons.

La comissària i impulsora d'Art i Flors als Balcons, la pintora Núria Prades, explica que "els participants són artistes locals o vinculats al municipi, alguns de renom internacional”, com la dissenyadora del cartell, Pepa Reverter. A més, enguany s'ha incrementat considerablement el nombre de participants, “són un grup heterogeni, conformat per professionals o estudiants d'art, és molt gratificant descobrir la quantitat d'artistes que viuen i fan la seua obra al municipi”, afegeix.

Per la seva banda, Alfons Montserrat, Alcalde i regidor de Cultura, recalca que "després de l'èxit de participació de l'any passat, hem fet una aposta per ampliar el tipus de materials i tècniques que podien utilitzar els artistes per a donar cabuda a més gent". Així mateix, es mostra satisfet per “la qualitat de les diferents obresi anima tothom a “assistir a l'acte d'inauguració i a visitar l'exposició mentre passeja a la fresca pels carrers de les Cases".

L'exposició torna a comptar amb la col·laboració dels veïns i veïnes que han acceptat penjar les obres als seus balcons i guarnir-los amb vistoses floreres, i es distribuirà per la plaça Sant Pere i els carrers Callao, Cádiz, del Pou, Lepant, Joan Miró, Isaac Peral i Trafalgar. L'Ajuntament d'Alcanar convida els visitants de la mostra a fer fotografies i compartir-les a les xarxes socials amb l'etiqueta #ArtiFlors per tal que tothom pugui gaudir de la bellesa de les obres que estaran exposades.


Les Cases d