Camarles, lo balcó del Delta de l´Ebre

CAT | ES

Cap de setmana d'activitats a la Reserva Natural de Sebes

Dissabte es va celebrar la Cursa de les Cigonyes i diumenge, la Festa de les Cigonyes va aplegar més de 500 persones

Publicat el16/5/2017

Cap de setmana d’activitats a la Reserva Natural de Sebes | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Cap de setmana d'activitats a la Reserva Natural de Sebes


Dissabte a la tarda 200 corredors i caminadors van participar a la IV Cursa de les Cigonyes en les diferents modalitats (5km i 10km) i 50 xiquets i xiquetes a les curses infantils envoltats d'un entorn idíl·lic i un ambient espectacular.

Els guanyadors de la cursa foren: en categoria general masculí 10km: Àlex Méndez seguit d'Albert Blanch i Miquel Bellart, en categoria general femení 10 km: Marta López seguida per Carmen Roldán i Ester Poblet. Guanyador +45 anys masculí Àlex Estela i femení Rosa Casas. Millor equip Valletes Team.

En categoria general 5km els guanyadors foren: Gerard Corbella seguit de Javier López i Pau Marco (cat. Masculí) i Laia Solé seguida per Ruth Martí i Beatriz Tena (cat. Femení). En la categoria +45 anys als 5 km els guanyadors foren Marcos Tarragó i Montse Gallart.

Destacar la col·laboració de tots els patrocinadors que han fet possible la cursa: Ajuntament de Flix, Consell Comarcal, La Caixa, Zurich, Bonpreu, L'anjub, Somper, Forn Larrosa, Cansaladeria Pili, ANAV, Rogles Aventura, Wala, BricoFlix, Mañé Auto, Vilar Riu de Baix, Òptim, Fruites Gines Gon, Mollà Rudiez & Oliva, Orgono, AgroFlix, Ph Quirogel i Disbegrup 3 S.L.


La Festa de les Cigonyes aplega més de cinc-centes persones

Pel que fa al diumenge 14 de maig, es va celebrar el XVè aniversari de la Festa de les Cigonyes on s'aplegaren més de cinc-centes persones per gaudir d'una jornada atapeïda d'activitats.

Assistiren la Secretaria General de Medi Ambient, Marta Subirà, l'ornitòleg i naturalista, Jordi Sargatal, acompanyats per l'alcalde de Flix, Marc Mur, l'alcalde de Riba-roja d'Ebre i Director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat Antonio Suárez i regidors i regidores municipals.

A l'entorn del Mas del Director es va poder gaudir de l'espectacle Trasgos de la Companyia La Banda del Drac amb cançons i jocs on el públic fou partícip d'un missatge per un futur esperançador. Tallers d'artesania amb fang, taller de rapinyaires, jocs Kapla i botigues amb productes locals omplien d'activitat l'esplanada i el Mas del Director. Amb el trenet turístic es podien visitar els cavalls de la Camarga i arribar fins el Centre d'Interpretació del Camí de Sirga amb un taller sobre el món de la mel a càrrec de Somper.

També es va realitzar un merescut reconeixement a la família de Ramon Escriche per la seva cessió del Mas del Director al poble de Flix, que va permetre al seu dia la rehabilitació del Mas com a centre d'informació i símbol de la Reserva Natural.

També es va reconèixer la inestimable col·laboració del voluntariat més veterà del Grup de Natura Freixe amb unes plaques d'agraïment a Josep Maria Navarro, Mª Carme Tarragó, Jaume Riello, Pepe Garcia i Merche Blas. Es va fer entrega també d'una placa d'agraïment a Jordi Sargatal per la seva tasca a favor de la Reserva Natural de Sebes al llarg dels anys que ha permès potenciar la zona de Sebes com un punt referent de conservació i divulgació ambiental.

La jornada acabà amb l'alliberament de dos exemplars de cigonya provinents d'Alsàcia i recuperats pel Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent (Lleida), i de dos exemplars d'eriçons i una òliba pels Agents Rurals.

Destacar que al llarg de tot el cap de setmana es va realitzar una capta solidària que ha permès recaptar 343€ euros a entregar en productes de primera necessitat Grup de Natura Freixe (bolquers, tovalloletes, llet, cereals, entre altres), que les treballadores socials del Consell Comarcal entregaran a famílies amb nadons amb risc social. També s'entregarà la quantitat de 206 euros pel projecte solidari “Salut i Cames” d'Óscar Griñó per la recerca del càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Comentaris