Benifallet, un paisatge que enamora

CAT | ES

Campredó encetarà la temporada 2017 de curses per muntanya a les Terres de l'Ebre

Serà el pròxim 8 de gener amb la Cursa Les II Torres. A més de la cursa per muntanya se celebrarà una nova edició del Canicròs, marxa i cani-marxa

Publicat el16/12/2016

Campredó encetarà la temporada 2017 de curses per muntanya a les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Corredors de l'edició 2016 de la Cursa Les II Torres de Campredó


La de Campredó tornarà a ser la més matinera de les curses per muntanya que se celebren a les Terres de l'Ebre, inaugurant el pròxim 8 de gener amb la Cursa Les II Torres, la temporada 2017.Juntament amb la cursa se celebrarà una marxa i la segona prova del Circuit de Canicròs de les Terres de l'Ebre, encetat el passat mes de novembre a Masdenverge.

En aquesta nova edició de la Cursa Les II Torres hi haurà algunes novetats respecte a 2016, la primera de les quals és que tot i que la prova està inclosa dintre del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre, no serà puntuable. Aquest és el motiu pel que s'ha organitzat una cursa “més lleugera, ideada per a què la gent vingue a passar un matí d'entrenament i pugue cremar els torronets de Nadal”, explica el director de cursa, Manel Sanahuja.

L'altra novetat i, coincidint amb la 10ª edició del Canicròs, serà el retorn als orígens de la cursa, en lloc de sortir del centre de Campredó, totes les proves sortiran des del nucli urbà de Font de Quinto. D'aquesta manera “estarem més prop de la muntanya i els corredors s'estalviaran quasi 4 quilòmetres de camí d'asfalt i terra”.

Per a la cursa s'ha dissenyat un circuit de 16 km i de només +258 mts de desnivell acumulat. El recorregut passarà per les dos torres del municipi, la Torre de Font de Quinto i la Casa del Prat, l'ermita de Solicrú i marxarà cap a la zona dels Argilers, on donarà una altra volta i tornarà cap al punt de sortida.


El Canicròs, el Cani-marxa i la Marxa

El Canicròs, puntuable al II Circuit de Canicròs de les Terres de l'Ebre, també redueix distància, passant dels 12'5 km als 9 km, gràcies a l'estalvi dels 4 quilòmetres de camí d'asfalt i terra. Per primer cop es crea la Cani-marxa, adreçada als amants de la muntanya i el senderisme que volen anar acompanyats del seu gos, “sempre amb les corresponents mesures de seguretat: lligat, amb morrió si el gos es considera de raça perillosa, l'assegurança de responsabilitat civil, etc.”.

Per a la marxa s'han preparat dos propostes, els participants podran escollir entre fer el recorregut del canicròs (9 km) o el de la cursa (16 km). Aquesta elecció “la podran fer sobre la marxa, quan arribaran al quilòmetre 8 podran triar entre acabar el recorregut o continuar amb el de la cursa”, aclareix Sanahuja.

El 2017 tornarà a haver-hi el cani-kids, per fomentar aquesta disciplina esportiva entre els més menuts. En acabar la prova, els participants deixen els seus gossos per fer una cursa de canicròs per a xiquets i xiquetes.

Pel que fa a la participació, Sanahuja explica que “és una incògnita, és difícil preveure com anirà la participació, perquè els corredors cada cop s'inscriuen més tard a les curses”.

Pel fet que en l'edició 2017 la Cursa Les II Torres no sigue puntuable i tingue lloc tan aviat acaben les festes nadalenques, l'organització ha apostat per organitzar una cursa competitiva, però amb un recorregut “molt més assequible, corredor i divertit” que pot servir d'entrenament per als corredors i també per a totes aquelles persones que “no s'atreveixen amb recorreguts més exigents”.8a Cursa Les II Torres
 
 • Distància: 16 Km 
 • Cota màxima: 110 mts - Cota mínima: 4 mts 
 • Desnivell acumulat: +258 mts 

10è Canicròs de Campredó 

 • Distància: 9 km 
 • Cota màxima: 71 mts - Cota mínima: 3 mts 
 • Desnivell acumulat: +129 mts 

Marxa / Cursa cadet

 • Distància: 9 km 
 • Cota màxima: 13 m - Cota mínima: 205 m 
 • Desnivell positiu acumulat: +373 mts 

Cani-Marxa 

 • Opció 1: recorregut del Canicròs 
 • Opció 2: recorregut de la Cursa Comentaris