Mas de la Cuixota. Activitats tradicionals al Delta de l´Ebre. Serveis turístics

CAT | ES

Camina de Portbou a Ulldecona per sensibilitzar sobre l'esclerosi múltiple

Neus Benítez, afectada d’esclerosi múltiple (EM) i amb només un 10% de visió arriba aquest migdia a Ulldecona després de recórrer 725 quilòmetres a peu

Etiquetes   caminades, solidaritat, catalunya, ulldecona, montsia, terres ebre

Publicat el25/10/2019

Camina de Portbou a Ulldecona per sensibilitzar sobre l’esclerosi múltiple | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Una jove amb esclerosi múltiple (EM) i només un 10% de visió està recorrent 725 quilòmetres a peu, des de Portbou (Alt Empordà) , des d'on va sortir fa quasi un mes, fins a Ulldecona (Montsià), on està previst que arribi avui a migdia, per sensibilitzar sobre l'esclerosi múltiple primària progressiva (EMPP) i recaptar fons per a la seva investigació.

Segons fonts de la Fundació Esclerosi Múltiple, el repte esportiu que ha emprès Neus Benítez, anomenat “Un camí x l'EM”, consisteix en una marxa durant 28 dies per a la qual comptarà amb l'ajuda de 16 guies de l'equip I-triatletes Solidaris i diversos voluntaris que l'acompanyaran durant tot el camí.

Tot i la dificultat del desafiament, Benítez, de 25 anys i diagnosticada d'esclerosi múltiple remitent recurrent (EMRR) des dels 15 anys, té una gran motivació, i és que la seva companya sentimental pateix EMPP, la forma més extrema de la malaltia, que perjudica només a un 15% dels afectats.

Convivint amb una persona amb aquest tipus d'esclerosi m'he adonat que és molt diferent a la meva. Com es tracta d'una forma minoritària i és oblidada, per això aquest any m'he proposat donar-li visibilitat i intentar posar el meu granet de sorra per col·laborar en la investigació i la rehabilitació, fonamentals per millorar la qualitat de vida de les persones amb EMPP “, ha afirmat Benítez.Reserva la teva activitat. L’Ametlla de Mar Experience


No és la primera vegada que Benítez s'enfronta a un repte esportiu d'aquesta magnitud, ja que el 2018, juntament amb el seu amic d'I-triatletes Xavi Matas, va pedalejar 505 quilòmetres del Camí de Sant Jaume en tàndem, des de Burgos fins a Santiago de Compostel·la, per recaptar fons per l'esclerosi múltiple infantil.

Els fons recaptats en “Un camí x l'EM” es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple i a Esclerosi Múltiple Espanya, la missió és promoure accions assistencials, sanitàries i científiques destinades a millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple.


Per: Redacció

Fotos: Fundació Esclerosi Múltiple


suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu