Riba-roja d´Ebre, l´aigua en tots els sentits

CAT | ES

Augment significatiu de les visites als actius naturals i patrimonials d’Ulldecona durant la Setmana Santa

Les visites guiades a les pintures rupestres, oliveres mil·lenàries i al Castell d’Ulldecona durant la Setmana Santa, han augmentat un 52% més respecte a l´any passat

Publicat el29/4/2017

Augment significatiu de les visites als actius naturals i patrimonials d’Ulldecona durant la Setmana Santa | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Augment significatiu de les visites als actius naturals i patrimonials d’Ulldecona durant la Setmana Santa


Els actius naturals i patrimonials d'Ulldecona reben un 52% més de turistes que l'any passat durant la Setmana Santa. En concret, un total de 1290 persones van pendre part en els guiatges del 10 al 17 d'abril. Es tracta d'una xifra significativament superior a la de l'any passat, quan 846 persones van visitar les pintures rupestres, oliveres mil·lenàries i el Castell.

Pel que fa als guiatges concrets, un total de 457 persones van visitar el Centre d'Interpretació de l'Art rupestre Abrics de l'Ermita i els abrics, declarats Patrimoni Mundial l'any 1998; 436 persones van visitar el Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l'Arión (218% més que l'any passat) i 397 persones van passar pel Castell Medieval, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional i que compta amb diverses etapes constructives. En aquest cas, les visites amb guies especialitzats permeten entendre aquesta complexa evolució amb un viatge històric mitjançant les restes arquitectòniques de l'antic assentament íber, de la conquesta andalusí, la reconquesta, estructuració cristiana i la darrera fase d'utilització corresponent a l'Època Medieval. El recorregut complet té una durada d'1 hora i 30 minuts aproximadament.

Des de l'Ajuntament, Turisme Ulldecona i Conficon, l'empresa que gestiona les visites, ja s'havia programat un reforç dels horaris dels guiatges durant aquests dies festius per tal de donar resposta a l'augment de reserves. Tot i així, els resultat han superat amb escreix la previsió feta inicialment. D'altra banda, a l'Oficina de Turisme han estat ateses en el mateix període més de 800 persones.

L'Ermita de la Pietat, d'accés lliure, ha estat també molt visitada durant aquesta Setmana Santa. En total s'ha comptabilitzat l'entrada de 2.000 persones aproximadament.

L'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, ha fet una valoració molt positiva de les dades, assegurant que «és el resultat de la intensa feina de promoció dels nostres actius patrimonials i naturals que s'està fent els darrers mesos». Ventura ha reiterat l'aposta del municipi pel turisme sostenible i de qualitat, estretament lligat al paisatge i al territori, per tal de dinamitzar al mateix temps altres sectors econòmics com l'agricultura, la restauració o els serveis.


Augment significatiu de les visites als actius naturals i patrimonials d’Ulldecona durant la Setmana Santa | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...  El Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l'Arión va rebre un 218% més de visitants que l'any passat

Comentaris