Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES

Arriba la setena edició de la Cursa del Pastisset de Benifallet

La prova es presenta amb tres recorreguts nous, un de puntuable, el de la cursa amb 27’6 km en el que està confirmada la participació de Jessed Hernández, campió estatal de curses verticals.

Publicat el22/1/2016

La segona prova del Circuit de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre se celebrarà aquest proper diumenge 24 de gener a Benifallet amb la setena edició de la Cursa del Pastisset, organitzada per l'Associació Fent Sendera de Benifallet.

La prova es presenta amb tres recorreguts nous, un de puntuable, el de la cursa amb 27'6 km , un altre de 18'1 km que comparteixen la cursa curta i la júnior i per últim un d'11'7 km per a la cursa cadet i la marxa.

Tancades les inscripcions el passat dimecres 20 de gener, el total d'inscrits entre totes les proves és de 470 inscrits, que confirma la bona acollida de la cursa entre els corredors, entre els que també s'ha la participació del campió estatal de curses verticals, en Jessed Hernández, campió d'Europa en la modalitat de muntanya de curses amb raquetes de neu i dins de l'èlit mundial d'esportistes de resistència.

La cursa del Pastisset no es limita a l'esport i a la promoció del territori sinó que també té una vessant solidària. Per segon any consecutiu, es recaptaran fons per a la Lliga Contra el Càncer de Terres de l'Ebre i Tarragona a través de la venda d'un pastisset molt especial fet a mà que tothom qui vulgui podrà adquirir el diumenge.
Gràcies a aquesta iniciativa s'ha constituït la secció local de la Lliga contra el Càncer que presideix Mercè Lleixà.

L'altra activitat amb finalitat solidària serà la recollida de roba i material esportiu destinat a Esport Solidari Internacional, entitat que centra el seu àmbit en els col·lectius més desfavorits de Catalunya i els països en vies de desenvolupament per a fomentar la pràctica de l'activitat física, tal i com recomana l'Organització Mundial de la Salut. El diumenge hi haurà un punt senyalitzat on es podrà dipositar la roba i la setmana vinent es recollirà a l'escola i a l'ajuntament de Benifallet.

Els organitzadors també han pensat amb els més menuts, així durant tot el matí, a la pista d'estiu, hi haurà activitats i inflables.

Un centenar de voluntaris, entre els quals es troben l'Associació de Dones Meravelles (que cuinaran el recapte del dinar dels corredors) i l'Ajuntament de Benifallet col·laboren en l'organització d'aquest esdeveniment que és tota una festa per al municipi ebrenc.

Arriba la setena edició de la Cursa del Pastisset de Benifallet | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Imatge: Cursa del Pastisset

Comentaris