Camarles, lo balcó del Delta de l´Ebre

CAT | ES

Anellament científic de flamencs al Parc Natural del Delta de l’Ebre

Es farà aquest pròxim diumenge 16 de juliol i comptarà amb el suport de més de 200 tècnics i voluntaris

Publicat el13/7/2017

Anellament científic de flamencs al Parc Natural del Delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Aquest pròxim diumenge, 16 de juliol, es realitzarà per desena vegada a Catalunya l'anellament de polls de flamenc (Phoenicopterus roseus) nascuts a la Punta de la Banya, al municipi de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), al delta de l'Ebre. Aquest indret és l'únic punt de cria d'aquesta au del país.

L'activitat mobilitzarà més de 200 persones entre tècnics del Parc Natural del Delta de l'Ebre i d'altres parcs naturals de Catalunya, anelladors acreditats, membres de les diferents entitats representades als òrgans rectors del Parc –pescadors, caçadors, agricultors, comunitats de regants, representants d'ajuntaments, entre d'altres– i voluntaris del Parc.

El Parc pretén amb aquest anellament ampliar el seu suport a diferents projectes científics, divulgatius i de sensibilització sobre la població dels flamencs de la Mediterrània occidental. Així mateix, permetrà conèixer molts aspectes de la biologia d'aquests ocells i promoure més activament la seva conservació. Enguany al Delta s'han recomptat 2.711 parelles nidificants i es preveu anellar 400 polls. Fins el 2016, aquesta au s'ha reproduït amb èxit en 21 ocasions i el nombre de parelles ha anat oscil·lat molt interanualment, entre les 250 i les més de 3.100.

Comentaris