suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES

L'Ampolla dóna el tret de sortida a la 20a temporada dels Tres Tombs a Catalunya

La temporada dels Tres Tombs a Catalunya va començar oficialment ahir diumenge, 8 de gener, a l’Ampolla, amb la lectura del pregó que va anar a càrrec de Jordi Moretó.El tancament oficial d’aquesta edició serà l’1 de maig també a l’Ampolla amb la Trobada Nacional de Tres Tombs

Publicat el9/1/2017

 L’Ampolla dóna el tret de sortida a la 20a temporada dels Tres Tombs a Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Jordi Moretó durant el pregó d'inici de la 20a temporada dels Tres Tombs a Catalunya. | Foto: Ajuntament de l'Ampolla


La temporada dels Tres Tombs a Catalunya va començar oficialment ahir diumenge, 8 de gener, a l'Ampolla, amb la lectura del pregó que va anar a càrrec de Jordi Moretó. Durant el seu discurs va relatar per als més dels 200 assistents l'experiència d'haver realitzat la volta a Catalunya l'any 2015 amb el seu ruc català Nic, un viatge que va començar i finalitzar a Cambrils, i en el qual va recórrer 1.200 km.

A l'acte, que va estar organitzat per la Federació Catalana dels Tres Tombs, amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Ampolla i l'Associació Amics del Cavall de l'Ampolla, també hi van intervenir l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa; la presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Tània Guasch, i el secretari de l'Associació Amics del Cavall de l'Ampolla, Conrad Costes.

En el pregó hi van participar una quarantena d'entitats que formen part de la Federació Catalana dels Tres Tombs amb les seves respectives banderes.

En finalitzar l'esdeveniment hi va haver una degustació de productes típics del Delta de l'Ebre per a tots els assistents.

D'altra banda, el proper 1 de maig, l'Ampolla també serà la seu que acollirà la 20a Trobada Nacional de Tres Tombs, en un any en què la Federació Catalana dels Tres Tombs celebra els 20 anys de la seva fundació. En aquesta trobada, on hi participaran unes 60 entitats federades, se celebrarà el tancament oficial de la temporada dels Tres Tombs a Catalunya.


Inici de les cavalcades dels Tres Tombs 2017

Els Tres Tombs són més que una festa: Els Tres Tombs amb més de 300 anys d'història s'han convertit en el museu vivent i itinerant més important que reflexa la memòria històrica del transport de passatgers i mercaderies de Catalunya.

Aquesta festa contribueix a la recuperació del patrimoni històric de carros, guarniments i estàndards dels gremis i entitats, a la conservació de la raça del cavall de tir, a mantenir la tracció animal en les feines del camp i a la conservació d'oficis com el ferrer, el carreter o el baster.

És, en definitiva, un patrimoni immaterial, que cada any viatja del passat al present, per projectar-se al futur tot ensenyant a nens i nenes, grans i petits una part important de la història catalana.

Més de 100 banderes, 500 carros i 1.000 cavalls, iniciaran el 14 de gener i fins al mes d'octubre els tombs per Catalunya, tot omplint el país d'una festa i tradició dedicada als cavalls, traginers i el seu món. L’Ampolla dóna el tret de sortida a la 20a temporada dels Tres Tombs a Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Membres de la Federació Catalana dels Tres Tombs i de l'Associació Amics del Cavall de l'Ampolla | Foto: Ajuntament de l'Ampolla

Comentaris