El tren de Bot Lo Sarmentero. Bar-cafeteria, Punt d´informació turística. Antiga Estació de Bot (Terra Alta)

CAT | ES

L'Ampolla acull aquest diumenge l'inici de la temporada dels Tres Tombs a Catalunya

El punt i final oficial de la 20a temporada d’aquesta festa serà l’1 de maig també a l’Ampolla amb la Trobada Nacional de Tres Tombs

Publicat el5/1/2017

L’Ampolla acull aquest diumenge l’inici de la temporada dels Tres Tombs a Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... L'Ampolla acull la 20a Trobada de Tres Tombs de Catalunya ! Foto: Ajuntament de l'Ampolla


Diumenge, 8 de gener, comença oficialment la temporada dels Tres Tombs a Catalunya, i ho farà a l'Ampolla, que serà la seu, el proper 1 de maig, de la 20a Trobada Nacional de Tres Tombs, en un any en què la Federació Catalana dels Tres Tombs celebrarà els 20 anys de la seva fundació.

L'Hotel Flamingo de l'Ampolla serà l'escenari el proper diumenge, 8 de gener, a les 11.30 hores del pregó d'inici dels Tres Tombs de Catalunya. L'acte està organitzat per la Federació Catalana dels Tres Tombs, amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Ampolla i l'Associació Amics del Cavall de l'Ampolla.

El pregoner d'enguany serà Jordi Moretó, conegut per haver realitzat la volta a Catalunya l'any 2015 amb el seu ruc Català Nic, en un viatge que va començar i finalitzar a Cambrils, i en el qual va recórrer 1.200 km.

A l'acte, es comptarà amb la presència de l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa; la presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Tània Guasch, i el president de l'Associació Amics del Cavall de l'Ampolla, Hilari de Pablo.

En finalitzar l'esdeveniment hi haurà una degustació de productes típics del Delta de l'Ebre per a tots els assistents.

En el pregó hi seran representades les 95 entitats que formen la Federació Catalana dels Tres Tombs amb les seves respectives banderes.

Inici de les Cavalcades dels Tres Tombs 2017

Els Tres Tombs són més que una festa: Els Tres Tombs amb més de 300 anys d'història s'han convertit en el museu vivent i itinerant més important que reflexa la memòria històrica del transport de passatgers i mercaderies de Catalunya.

Aquesta festa contribueix a la recuperació del patrimoni històric de carros, guarniments i estàndards dels gremis i entitats, a la conservació de la raça del cavall de tir, a mantenir la tracció animal en les feines del camp i a la conservació d'oficis com el ferrer, el carreter o el baster.

És, en definitiva, un patrimoni immaterial, que cada any viatja del passat al present, per projectar-se al futur tot ensenyant a nens i nenes, grans i petits una part important de la història catalana.

Més de 100 banderes, 500 carros i 1.000 cavalls, iniciaran el 14 de gener els tombs per Catalunya, tot omplint el país d'una festa i tradició dedicada als cavalls, traginers i el seu món. La temporada que s'allarga fins al mes d'octubre té el punt i final oficial, amb la celebració de la Trobada Nacional de Tres Tombs que serà el proper 1 de maig de 2017 també a l'Ampolla.

Comentaris