Montsport, via verda, lloguer de bicicletes, activitats multiaventura i barranquisme
TransTerraAlta, una ruta sorprenent

CAT | ES

Aliments per recarregar energia durant l'activitat esportiva

Alguns dels aliments més freqüents que podem portar per anar a practicar esport són fruita, algun entrepà petit, fruits secs, fruita seca, xocolata, barretes energètiques, galetes, etc.

Etiquetes   alimentació, nutrició

Publicat el15/9/2014

Setembre comença i amb ell nous reptes, nous propòsits i sobretot noves curses, entrenaments o projectes esportius. També és la millor època per sortir a la natura desprès del descans estival, marcat per les altes temperatures i de les ganes de platja que tots tenim quan arriba l'estiu.

Tant si sortim a competir com a passar el dia fent alguna activitat a l'aire lliure, sempre hem de pensar en la hidratació i el menjar, segons la durada de l'activitat que realitzem. En l'article anterior vam parlar sobre la hidratació i avui tractarem sobre uns aliments molt específics per poder recarregar l'energia gastada durant l'activitat.

Alguns dels aliments més freqüents que podem portar per anar a practicar esport són fruita, algun entrepà petit, fruits secs, fruita seca, xocolata, barretes energètiques, galetes, etc.

I si ho preferiu, també us podeu preparar per a les sortides algún pastís elaborat amb ingredients molt energètics com la recepta que us deixem a continuació:


Pastís energètic de plàtan i nous 

Ingredients

  • 2 plàtans petits.
  • 100 grs de nous pelades.
  • 3 ous.
  • 1 iogurt natural (125 ml).
  • 125 ml d'oli de girasol.
  • 200 g de sucre.
  • 200 g de farina fluixa.
  • 1 sobre de llevadura.
  • 1 grapat de nabius secs (50 g).

Aliments per recarregar energia durant l’activitat esportiva | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Elaboració

Posar a escalfar el forn a 180ºC. Mentrestant posem en remull els nabius secs amb una mica d'aigua tèbia per a que es vagin hidratant. 

Trituremles nous i reservem. Xafem els plàtans amb una forquilla. Se'ls pot afegir una mica de suc de llima per evitar que ennegreixin durant la preparació. 

En un bol comencem a batre els ous amb el sucre, afegim l'oli, el iogurt, la llevadura i la farina (passeu-la per un colador, per a que no quedin grumolls). Per últim, afegim el plàtan, les nous i els nabius. 

Un cop estigui tot ben mesclat ho posem en un motlle. Podeu utilitzar paper de forn o bé untar-lo amb mantega i una mica de farina per a que la massa no s'enganxi. I sinó, també podeu utilitzar un motlle de silicona. 

Poseu al forn a 170º i deixeu coure aproximadament entre 30 i 35 minuts, dependrà del forn. Per saber si està cuit, punxeu-lo amb un escuradents i si surt net és que està al punt. 

Aliments per recarregar energia durant l’activitat esportiva Aliments per recarregar energia durant l’activitat esportiva Aliments per recarregar energia durant l’activitat esportiva Aliments per recarregar energia durant l’activitat esportiva Aliments per recarregar energia durant l’activitat esportiva Aliments per recarregar energia durant l’activitat esportiva Aliments per recarregar energia durant l’activitat esportiva Aliments per recarregar energia durant l’activitat esportiva


La composició nutricional per cada 100 gr. d'aquest cóc és de

  • Energia:  307 Kcal 
  • Proteïnes: 5,6 g 
  • Grasses:  17 g 
  • Hidrats de carboni: 33 g dels quals sucres 20,7 g 
  • Fibra:  1,54 g 
  • Sodi:  30,3 mg 
  • Potassi:  162,3 mg 
  • Calci: 35,75 mg 


Comentari de la recepta

Es tracta d'un cóc molt energètic, no abusar i no recomanable en aquelles persones que segueixen una dieta hipocalòrica per baixar de pes. Una quantitat prou elevada de grasses, degut a l'oli de gira-sol, així doncs, caldrà vigilar en aquelles persones que segueixen una dieta baixa en grasses. Ens aporta una gran quantitat d'hidrats de carboni, sobretot sucres senzills que ens ajudaran a augmentar l'energia de forma immediata en moments de defalliment. Conté molt poc contingut de fibra, per tant no hi hauria de provocar molèsties grastrointestinals.


Rosa Bayerri Rosa
Dietista-Nutricionista, COL. CAT.288
Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments

Aliments per recarregar energia durant l’activitat esportiva | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Comentaris