Camarles, lo balcó del Delta de l´Ebre

CAT | ES

Alcanar posa en marxa el projecte «Activa't caminant»

Fruit de la col·laboració entre la Regidoria de Salut i Esports de l’Ajuntament d’Alcanar i el Pla d’Activitat Física Esport i Salut de la Generalitat de Catalunya (PAFES), pretèn conscienciar la ciutadania sobre la importància de cuidar la salut i augmentar, de manera progressiva, el nivell de la pràctica d’activitat física entre grans i menuts.

Publicat el7/7/2016

Alcanar posa en marxa el projecte «Activa’t caminant» | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Presentació del projecte ahir a Alcanar | Foto: Ajuntament d'Alcanar


L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat i el director territorial de Salut de les Terres de l'Ebre, Ismael Piñas, van presentar ahir dimecres el projecte "Activa't caminant" d'Alcanar. La presentació també va comptar amb la presència del regidor de Salut, Esports i Medi Ambient, Jordi Bort, i el regidor de Participació, Gent Gran i Joventut, Joan Roig.

El projecte "Activa't caminant" és fruit de la col·laboració entre la Regidoria de Salut i Esports de l'Ajuntament d'Alcanar i el Pla d'Activitat Física Esport i Salut de la Generalitat de Catalunya (PAFES) i té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la importància de cuidar la salut i augmentar, de manera progressiva, el nivell de la pràctica d'activitat física entre grans i menuts.

Alfons Montserrat va destacar “la transversalitat d'aquest projecte, per la implicació de diferents regidories i la cooperació entre administracions”. Per la seva banda, Ismael Piñas va recalcar la importància de seguir una dieta equilibrada per a tenir bona salut i va afegir que “a Alcanar i Les Cases tenim productes extraordinaris i de proximitat que garanteixen la qualitat i estan dintre de la dieta mediterrània”.

Alcanar posa en marxa el projecte «Activa’t caminant» | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...En aquest sentit, es van presentar els díptics que expliquen els recorreguts de les rutes esportives i els beneficis de practicar-les, amb diferents distàncies i nivells, a Alcanar, les Cases i Alcanar Platja. La senyalització horitzontal de les rutes es realitzarà amb la col·laboració de la Fundació Ocupacional Mercè Pla d'Alcanar, a través de la Regidoria d'Acció Social.

Jordi Bort va explicar als assistents que els fulletons mostren el compromís de l'Ajuntament en la promoció de la salut i l'esport des de la proximitat i que l'adhesió al PAFES no acaba amb aquestes publicacions, “sinó que és un pas més en aquest programa de col·laboració que compta amb la voluntat de l'Ajuntament per a dinamitzar-lo, fomentar-lo, i fer-ne difusió”, tal com ja s'ha fet fins al dia d'avui amb la participació en el Dia Mundial de la Salut, caminades pel GR92, instal·lació de desfibril·ladors, etc.

Per la seva banda, Joan Roig va puntualitzar que el programa “Activa't Caminant” se suma al projecte “Alcanar, Poble Amic de la Gent Gran”, que promou un envelliment actiu i treballa perquè els recursos i serveis siguin accessibles i atractius per a les persones grans. Així mateix, va dir que “aquestes rutes tenen un component de participació ciutadana important” perquè passen per espais escollits pels veïns i veïnes, com els parcs biosaludables, les fonts o els centres de salut.


Comentaris