El tren de Bot Lo Sarmentero. Bar-cafeteria, Punt d´informació turística. Antiga Estació de Bot (Terra Alta)

CAT | ES

Alcanar inicia el cicle de conferències «Eines per a un planeta que respira»

S’han organitzat quatre xerrades la primera de les quals va tenir lloc el passat dissabte i va anar a càrrec del biòleg Carles Ibáñez. El cicle també es realitza als municipis d’Amposta, Benicarló, La Sénia, Ulldecona i Vinaròs amb temàtiques similars però amb diferents ponents

Publicat el14/3/2017

Alcanar inicia el cicle de conferències «Eines per a un planeta que respira» | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Cicle de conferències «Eines per a un planeta que respira»


Les entitats Ecologistes en Acció de Vinaròs, Ecologistes del Sénia i GEPEC -EdC, amb el suport de l’Ajuntament d’Alcanar, han organitzat el cicle de quatre conferències “Eines per a un planeta que respira” que tindran lloc a Alcanar entre els mesos de març i juny. 

Davant la crisi energètica i ecològica global a la que estem immersos, el cicle tracta sobre la història i el present del planeta des d'una visió filosòfica i científica, per tal d'entendre els vincles entre totes les forces de la natura que actuen a la biosfera. Tal com afirmen les entitats organitzadores, “pensem que una divulgació d'aquesta altura, que engloba diferents visions del mateix tema, serà de profit per a la població i els donarà eines per actuar conforme a les seues projeccions de futur”.

La primera conferència “La política de l'aigua: Perquè costa tant canviar-la?” va ser impartida el passat dissabte 11 de març per Carles Ibáñez, biòleg i director del Programa de Sistemes Aquàtics de l'IRTA. 

Jordi Bort, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament ha explicat que l'Ajuntament valora molt positivament acollir aquest cicle de xerrades, ja que pretenen “sensibilitzar i fomentar el respecte i la protecció del medi ambient i dels elements naturals. Esperem així aportar el nostre granet de sorra i que la gent puga gaudir amb aquestes xerrades.”

El mateix dia, prèviament a l'inici de la conferència, es va presentar el cicle per part de les entitats organitzadores i del regidor de l'àrea. El cicle de conferències “Eines per a un planeta que respira” també es realitza als municipis d'Amposta, Benicarló, La Sénia, Ulldecona i Vinaròs amb temàtiques similars però amb diferents ponents.


Cicle de conferències sobre “Eines per a un planeta que respira”. Programa Alcanar (Edifici Serveis Agraris ‘Joan Gil', 19.30 h)

  • 11 de març «La política de l'aigua: Perquè costa tant canviar-la?» amb Carles Ibáñez 
  • 8 d'abril «Les llavors: perquè les volen patentar i com ens afecta» amb Maria Ferrer 
  • 13 de maig «Impactos humanos en el medio marino» amb Conchi Rodriguez Prieto 
  • 10 de juny «El foc: història i previsió de futur» amb Carmel Expòsito 

Comentaris