Riba-roja d´Ebre, l´aigua en tots els sentits

CAT | ES

Agricultura fa efectiu el primer pagament de l'ajut per combatre el caragol maçana

El pagament d’aquest ajut és el primer d’un projecte quinquennal, que del 2015 al 2020 té previst realitzar actuacions amb un import de 5M€. Enguany, s’han fet tractaments amb aigua de mar, s’han aïllat alguns sectors, eliminat adults i postes de caragol maçana i rescatat nàiades, entre altres.

Publicat el8/2/2017

Agricultura fa efectiu el primer pagament de l’ajut per combatre el caragol maçana | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Exemplars de caragol maçana


El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va iniciar el passat divendres, 3 de febrer, el pagament de 842.289,59 euros en concepte d'un ajut concedit l'any passat per a l'execució d'un projecte mediambiental de lluita contra el caragol maçana i millora de la biodiversitat al Delta de l'Ebre, en el marc de l'operació del PDR.cat2020 sobre Conservació de la biodiversitat i lluita contra espècies invasores contemplada al Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya.

El pagament d'aquest ajut és el primer d'un projecte quinquennal, que del 2015 al 2020, té previst destinar 5M€ a actuacions anuals.

La concessió d'aquest ajut, que es va formalitzar mitjançant la signatura d'un primer conveni entre el grup executor del projecte (seleccionat a l'empara de l'Ordre ARP/296/2015), i el DARP, ha permès la realització de diverses actuacions dutes a terme des del 14 d'octubre de 2015 fins al 15 d'octubre de 2016 com ara els tractaments amb aigua de mar, les inversions en aïllaments d'alguns sectors, l'eliminació d'adults i postes de caragol maçana i rescat de nàiades, entre moltes altres.

L'import d'aquest conveni ha estat cofinançat entre el DARP i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). Així, 389.491,02 euros s'han destinat al pagament de l'encàrrec de gestió realitzat a Forestal Catalana SA, en tant que mitjà propi de la Generalitat de Catalunya, per a l'execució d'una part de les actuacions que contempla el conveni, i els 452.798,57 euros restants s'han distribuït entre els diferents membres del grup que l'any passat executaven actuacions com són la Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l'Ebre, la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l'Ebre, i la Societat Espanyola de Ornitologia (SEO Birdlife).

Enguany, s'està treballant en la formalització del segon conveni entre el DARP i el grup que ha de permetre continuar lluitant contra aquesta plaga i contribuir a la millora de la biodiversitat del Delta de l'Ebre.


Comentaris