Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya
suma┤t al canal whatsapp d┤EbreActiu

Agricultura anuncia la prohibiciˇ de pescar en un tram d'un quil˛metre i mig del riu Ebre

Es tracta del tram, a l'alšada de Miravet, on s'ha detectat un nou focus de caragol mašana

Publicat el19/7/2017

Agricultura anuncia la prohibiciˇ de pescar en un tram d El nou focus de caragol mašana s'ha trobat a l'alšada de Miravet

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentaciˇ (DARP) de la Generalitat de Catalunya va anunciar ahir la prohibiciˇ de pescar en un tram d'un quil˛metre i mig del riu Ebre, al seu pas per Miravet, amb l'objectiu de controlar i eradicar el focus de caragol mašana trobat en aquesta zona a finals del passat mes de juny.

La prohibiciˇ s'aplicarÓ 1000 metres avall i 500 metres amunt del lloc on es va localitzar el focus durant tota la temporada de pesca 2017, per tal de minimitzar el risc que pugui provocar una mala praxis d'aquesta activitat i evitar noves infestacions.

Des del moment que es va detectar aquest nou focus, s'han pres accions immediates per a la seva eradicaciˇ. En la reuniˇ que el DARP va convocar el passat dia 10 de juliol, amb les diferents administracions afectades: l'AgŔncia Catalana de l'Aigua; la Confederaciˇ HidrogrÓfica de l'Ebre; Forestal Catalana, les Comunitats de Regants i l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE), es va acordar consensuar actuacions de forma coordinada per a contenir aquest nou focus.

Entre les diferents mesures acordades, es va preveure l'a´llament d'aquest focus fent una barrera, en la qual s'hi estÓ treballant, i seguir actuant de forma coordinada i en comunicaciˇ constant entre els diferents agents implicats per evitar que la plaga s'estengui, fent prospeccions i extraient postes i caragols adults.