DeltaBirding Festival 2019. Del 20 al 22 de setembre

CAT | ES

Accident greu a la via ferrada a Ulldecona

Un noi que es disposava a realitzar un ràpel després del quart tram de la via ferrada d´Ulldecona, a la serra de Montsià, va patir un accident greu al fallar-li el sobrant del cable de la via, caient d´una alçada de 25 metres. Ja s´ha contactat amb els equipadors d´aquesta ferrada perquè resolguin de manera urgent les mancances. Mentre, la via es mantindrà tancada.

Publicat el3/3/2017

El dilluns 27 de febrer, a la via ferrada d’Ulldecona situada a la vessant sud-est de la serra de Montsià, un jove de 35 anys veí de Mataró va patir un accident greu mentre finalitzava el quart tram de la via i es disposava a muntar un ràpel.

Els bombers de la Generalitat van rebre l’avís, per part de la noia que acompanyava a l’accidentat, poc abans de les 13 hores. Dues dotacions terrestres dels bombers van acudir al lloc de l’accident i després d’immobilitzar-lo l’helicòpter del GRAE va traslladar-lo a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa, amb fractura de diverses costelles, i dolor a l’espatlla i l’esquena. El jove continua ingressat a l’hospital.

Segons informen els Mossos d’esquadra, després de la inspecció de membres de la Unitat d’Intervenció de Muntanya (UIM), l’accident es va produir quan el noi finalitzava el quart tram, a Cingle dels Falgons, quan va passar les 3 bagues d’ancoratge, una de fixa i les dos del dissipador, al remat final del cable de vida i es disposava a muntar el ràpel.

Accident greu a la via ferrada a Ulldecona | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...fragment del vídeo de la reconstrucció de l’accident


El sobrant del cable estava ancorat a la roca en un forat i segellat amb producte químic, però al suportar el pes del noi aquest remat final de cable va cedir caient d’una alçada d’uns 25 metres. L’accident encara hauria pogut ser més greu si no hagués caigut sobre un arbre que va esmorteir la caiguda.

Amb la inspecció dels Mossos d’Esquadra s’han detectat algunes deficiències de seguretat en la via ferrada d’Ulldecona que ho van comunicar els equipadors, que actuaran d’urgència per a resoldre’ls. Mentre, la via ferrada es mantindrà tancada.Accident greu a la via ferrada a Ulldecona | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Via ferrada d’Ulldecona tancada temporalment per tasques de restauració per a reforçar la seguretat d’alguns trams (març 2017).


Font: Bombers de la Generalitat, FEEC i Mossos d’Esquadra

Comentaris