Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l´Ebre

CAT | ES

Catorze joves superen les proves per formar part el 2017 del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya

L’únic ebrenc seleccionat és el corredor de la UEC Tortosa, Youssef Abaghad. El CTCMC prepara joves d’entre 16 i 23 anys per a competir a alt nivell esportiu en curses per muntanya i poder representar a Catalunya en competicions estatals i internacionals.

Publicat el22/12/2016

Catorze joves superen les proves per formar part el 2017 del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...El Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya de Catalunya (CTCMC) ha fet pública la llista de seleccionats per formar part del pla d'alt rendiment per al 2017. Dels 39 esportistes que s'han presentat, nois i noies d'entre 16 i 23 anys, n'han superat les proves 14, un dels quals Youssef Abaghad, de la UEC Tortosa, l'únic esportista ebrenc de la llista i que formarà part del centre per segon any consecutiu.

Abaghad, nascut a Marroc el 1998, resideix a la capital del Baix Ebre, on es va afeccionar a les curses a través d'amics que formaven part de la UEC Tortosa. La primera cursa on va participar va ser el 2014 a Les Dos Torres de Campredó, quedant segon classificat en la categoria júnior.

Tot i que competeix tant en curses per muntanya com per asfalt, Abaghad reconeix que prefereix la muntanya perquè «em sento més lliure». Actualment, aquest jove esportista estudia als matins a l'IES Montsià d'Amposta i a les tardes es dedica a entrenar. No té un entrenador personal, però sol acompanyar-lo i guiar-lo en la seua preparació física, el corredor del Trail Roquetes, Albert Giné.

Les proves de selecció per accedir al CTCMC es van realitzar a les localitats de Matadepera i Ripoll durant el cap de setmana del 26 i 27 de novembre i van consistir en una prova de força-resistència amb salts laterals, un esprint de 200 metres, un mini km vertical amb 2km de distància i 300 md+, juntament amb una entrevista personal.

Preguntat sobre quins són els seus plans de futur, Abaghad respon que per al nou any «vull participar en la copa Espanya i als campionats d'Espanya i al de Catalunya». I sobretot, «vull continuar estudiant i corrent».


Un centre per formar corredors de muntanya i que puguin competir a alt nivell esportiu

El Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC) va ser creat el 2008 per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), arran dels èxits de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya i per la manca de joves en aquesta disciplina esportiva. Actualment, el cos tècnic està format per Fernando Rosa i Pere Rullan, que n'és el director.

L'objectiu del CTCMC, segons explica Fernando Rosa, que a més de ser tècnic del centre també és el seleccionador català de curses per muntanya i responsable de l'àrea de curses de la FEEC, «és preparar físicament i mentalment joves corredors per a què puguin competir a alt nivell esportiu. Formar esportistes, però per damunt de tot, formar persones». El CTCMC també té com funció, detectar i captar nous talents de corredors de muntanya que en un futur representin a Catalunya en competicions internacionals.

Sense una seu fixa, tot i que s'està treballant per aconseguir-la, el centre programa concentracions en cap de setmana per tot Catalunya on es realitzen els entrenaments, s'imparteix formació mèdica i nutricional i s'estableix un feedback entre el cos tècnic del centre i els diferents entrenadors per a tractar aspectes tècnics i personals.

Del CTCMC  han sortit esportistes com Laia Aguilar, campiona del món júnior 2016, Marc Tresserres, Jan Margrit, ... Cal destacar que dels 11 joves que enguany han competit al Campionat del Món, 8 formaven part del Centre de Tecnificació i de la selecció catalana.

Qualsevol esportista, entre 16 i 23 anys, pot presentar-se a les proves, tot i que Fernando Rosa aclareix que «estar al centre no implica formar part de la selecció catalana». Als joves que no superen la prova de selecció se'ls fa un seguiment «per no perdre el vincle i animar-los a presentar-se a la pròxima convocatòria».

Preguntat sobre Youssef Abaghad, Fernando Rosa afirma que «és molt bon xaval i s'ha adaptat molt bé al centre. Té molt bones aptituds i segur que l'esperen molts èxits esportius».


Catorze joves superen les proves per formar part el 2017 del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...    Youssef Abaghad a l'agost durant el KM Vertical Roquetes 2016. 
   Imatge superior: Abaghad al costat d'Albert Giné a la Cursa de Masdenverge celebrada el passat novembre 
   Fotos: EbreActiu.cat

Comentaris