suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES

11 de desembre, dia internacional de les muntanyes

Les Nacions Unides van establir l’11 de desembre per a celebrar el Dia Internacional de les Muntanyes per tal de conscienciar de la importància de les muntanyes per a la vida, destacar les oportunitats i limitacions en el desenvolupament de les muntanyes i crear aliances que generin canvis positius en les muntanyes i les terres altes del món.

Publicat el11/12/2014

Les Nacions Unides van establir l'11 de desembre per a celebrar el Dia Internacional de les Muntanyes per tal de conscienciar de la importància de les muntanyes per a la vida, destacar les oportunitats i limitacions en el desenvolupament de les muntanyes i crear aliances que generin canvis positius en les muntanyes i les terres altes del món.

Dins d'aquesta commemoració, al 2014 el tema triat és l'agricultura de muntanya per tal de conscienciar d'aquest model de desenvolupament sostenible a través dels segles en regions que estan experimentant una ràpida transformació degut al creixement de la població, globalització de l'economia, la urbanització i la migració de les persones cap a les zones urbanes.

11 de desembre, dia internacional de les muntanyes | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

L'Institut Geogràfic de Catalunya ha creat un mapa amb els 100 cims més emblemàtics de Catalunya, entre els que n'hi ha 9 de les Terres de l'Ebre, tot i que segur que els coneixedors del territori n'afegirien alguns més per característics, populars, ... Els 9 que ha triat l'IGC són:


Us deixem el mapa amb els 100 cims perquè els pugueu consultar tots:

Comentaris