Riba-roja d´Ebre, l´aigua en tots els sentits

CAT | ES

La Jornada de Turisme del Territori Sénia posa el marc per desenvolupar el conveni en l'àmbit turístic entre Catalunya i el País Valencià

La Ràpita va acollir divendres la jornada, en el decurs de la qual es van potenciar sinèrgies de col·laboració entre els sectors públic i privat

Publicat el7/12/2016

La Jornada de Turisme del Territori Sénia posa el marc per desenvolupar el conveni en l’àmbit turístic entre Catalunya i el País Valencià | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Jornada de Turisme del Territori Sénia celebrada a Sant Carles de la Ràpita | Foto: Ajuntament de la Ràpita


La Ràpita ha posat el punt de sortida per al desplegament del conveni de col·laboració en matèria de Turisme signat al setembre entre Catalunya i el País Valencià, arran de la trobada entre els dos presidents dels governs autonòmics respectius, Carles Puigdemont i Ximo Puig. El marc d'aquest desenvolupament del document en accions concretes el va posar divendres la Jornada de Turisme del Territori Sénia organitzada per la Mancomunitat de la Taula del Sénia amb la col·laboració de l'Ajuntament de La Ràpita, a la qual van assistir el director general de Turisme a Catalunya, Joan Aregio, i el secretari de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer. A més a més, diverses empreses del sector van compartir les seves propostes en l'àmbit turístic a partir de productes arrelats al paisatge i enfocats a la sostenibilitat.

“Estem convidats, engrescats, motivats i enamorats de la idea d'establir ponts de relació entre les dos comunitats, i el primer conveni que es va derivar de la trobada històrica dels dos presidents precisament es desplega en l'àmbit turístic, perquè el turisme és l'espai de trobada i d'hospitalitat, i en el món global, la Mediterrània té moltes coses que compartir”, va afirmar Colomer durant la presentació del conveni. Un acord, va destacar Aregio, que no arriba ara per casualitat: “No ens hem d'enganyar, per primera vegada en la historia tenim a Catalunya, al País Valencià i a les Illes Balears tres governs que tenen clar que formen part d'una mateixa comunitat cultural, històrica, lingüística, i aquesta és una realitat que traslladem al turisme perquè tenim un territori que va més enllà de la ratlla administrativa”.

Tant l'alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, amfitrió de la Jornada, com el president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia i alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, van destacar les potencialitats que té aquest territori compartit entre Catalunya, el País Valencià i Aragó si es desplega una estratègia unitària: “La millor manera de tirar endavant pobles i territori és a partir de la suma dels esforços, experiències i productes, i una jornada com aquesta demostra la necessitat de col·laboració, i si les dues Generalitats han fet ja un primer pas, els diferents representants institucionals i empresaris tenim l'obligació d'aprofitar-ho i d'unir esforços”, va afirmar Caparrós. En la mateixa línea, Ripollés va destacar que “ens hem de conèixer millor, perquè sovint no conscients del que tenim i som els primers que ho hem de posar en valor per tal de tenir més potencialitats”.

A més de presentar el conveni signat, al qual s'espera que s'hi adhereixi Aragó en un futur, durant la jornada es van voler generar sinèrgies entre el sector privat i el públic. En el seu decurs, s'hi van presentar productes a l'entorn de l'oleoturisme, també es va parlar de les Jornades Europees del Patrimoni, de l'art rupestre llevantí, d'altres productes turístics a les muntanyes, dels parcs naturals, de la gastronomia com a producte turístic, de l'Associació d'empresaris turístics de Morella i comarca i del Model de cooperació de l'Estació Nàutica de La Ràpita.

Després d'aquesta jornada de Turisme, el proper 18 de desembre tindrà lloc a La Ràpita una sortida per conèixer les oliveres centenàries i mil·lenàries del municipi amb la que la Taula del Sénia clausurarà les Jornades Europees de Patrimoni d'enguany.

Comentaris