Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


La Xarxa Ebre, Natura & Cultura organitza activitats per celebrar el Dia Mundial dels Museus

Les activitats es desenvoluparan del 17 al 19 de maig a Amposta, Santa Bàrbara, la Ràpita i Alcanar

Etiquetes   turisme, natura, turisme cultural, montsià, santa barbara, amposta, la rapita, alcanar

Publicat el14/5/2019

La Xarxa Ebre, Natura & Cultura organitza activitats per celebrar el Dia Mundial dels Museus | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquest dissabte 18 de maig es celebra la a 41a edició del Dia Internacional dels Museus, impulsat des del 1977 l'ICOM (Consell Internacional de Museus i òrgan vinculat a la UNESCO). Com cada any, el Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre a través de diversos dels equipaments patrimonials de la xarxa Ebre,Natura&Cultura es suma a aquesta celebració amb activitats organitzades expressament per a l'ocasió que es duran a terme entre el 17 i el 19 de maig.

L'edició d'enguany s'encetarà divendres dia 17 de maig al Museu de les Terres de l'Ebre (Amposta). Aquest any el Museu participarà en la Nit dels Museus i obrirà les portes a les 21.30 h. per a realitzar una visita guiada dividida en dos parts. En primer lloc Clàudia Jiménez, professora i músic, explicarà la música tradicional de les Terres de l'Ebre mitjançant una visita a l'exposició temporal “Gaites, gralles i dolçaines”. Després el biòleg del Museu, Pere Luque, mostrarà als participants espais que habitualment no es poden visitar, els magatzems on es troba dipositat l'important fons que custòdia el Museu i que inclou objectes arqueològics, etnològics i de ciències naturals. A més, i amb motiu de la celebració de la XI edició Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta, el Museu de les Terres de l'Ebre realitzarà unes jornades de portes obertes els dies 18 i 19 de maig.

La segona de les activitats programades, tindrà lloc el dissabte 18 de maig a Sant Carles de la Ràpita amb la visita teatralitzada “Entre pirates i pescadors”, un viatge fantàstic pel passat de la Mar de l'Ebre, 2.000 anys d'història a través dels descendents del gloriós centurió romà Marcus Marcus. Una proposta adreçada a un públic familiar, que permet descobrir com la Mar de l'Ebre ha estat nexe d'unió de les diverses cultures mediterrànies, a més del marc d'alguns dels fets més importants de la història. La visita es complementa amb la jornada de portes obertes que es realitzarà al llarg de tot el dia al Museu de la Mar de l'Ebre.

Les activitats previstes es completen el mateix dissabte al Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana de Santa Bàrbara i al Centre d'Interpretació de la Cultura dels Ibers a Alcanar on es realitzaran dos visites guiades per mostrar al visitant les exposicions permanents que acullen aquests dos equipaments.

Aquestes activitats, que són totalment gratuïtes i adreçades a un públic familiar, tenen com a finalitat divulgar i sociabilitzar el patrimoni cultural que es gestiona des d'aquests equipaments, mostrar continguts i espais que no es poden visitar habitualment i ampliar el discurs de les exposicions permanents i temporals que acullen.

Totes les activitats en aquest enllaç.NARANJAS Y CÍTRICOS GOURMET. Venda de cítrics online a domicili

comparteix-ho