butlletí EbreActiu

CAT | ES


Vinaròs reprén la programació d’Activitats Medi Ambient

Les activitats, que tindra lloc entre els mesos d’octubre, novembre i desembre, tenen com a objectiu conscienciar a la ciutadania sobre la importància de protegir i preservar l’entorn natural del municipi

Etiquetes   vida activa, medi ambient, vinaros, baix maestrat

Publicat el1/10/2021

Vinaròs reprén la programació d’Activitats Medi Ambient | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Vinaròs tornarà a oferir durant els mesos d'octubre, novembre i desembre les activitats emmarcades dintre del programa Activitat Medi Ambient. Cal destacar que es tracta d'una agenda que serà possible gràcies a la col·laboració d'Apnal-Ecologistes en Acció i Itinerantur, dues entitats implicades en l'educació ambiental i en la preservació del medi natural.

El regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, ha destacat que "els actes organitzats fins ara han tingut molt bona acceptació i això ens anima a continuar amb aquesta programació, que sobretot vol donar a conèixer i posar en valor tot l'entorn natural que es conserva a Vinaròs, a més de fomentar la seua preservació".

Les activitats per l'últim trimestre de l'any començaran el 2 d'octubre amb un taller de "Construcció de caixes niu i hotels d'insectes", a càrrec d'Apnal-Ecologistes en Acció a la pèrgola del passeig de Colom. Per al dia següent, diumenge 3 d'octubre, es farà el taller "Conscienciació del medi natural marí i ruta en caiac", organitzat per Intinerantur. Les activitats per al mes d'octubre continuaran el dia 24 amb la celebració del Dia Mundial de les Aus Migratòries, amb una jornada de sensibilització i construcció de caixes niu al pinar del passeig de Fora del Forat, una activitat organitzada per Itinerantur.

La programació seguirà el mes de novembre, en concret el dia 6, amb el Grup Imedes que oferirà el taller "Fauna autòctona" amb la biòloga, Maria Jesús Cabo, experta en la matèria, mentre que el 13 de novembre es farà un taller de compostatge, que inclourà teoria i pràctica, a càrrec d'Apnal-Ecologistes en Acció. Al dia següent, 14, es commemorarà el Dia Mundial del Consum Responsable i Itinerantur oferirà una activitat gastrocultural amb productors locals i de la comarca.

Desembre finalitzarà la programació amb una nova activitat d'Itinerantur, en aquest cas, "Ruta Cicloturística pel carril lúdic i parc de la Paret Blanca", per al dia 5 de desembre.

Les inscripcions per a participar en les activitats organitzades per Apnal Ecologistes en Acció es poden realitzar a través del correu electrònic vinaros@ecologistesencaccio.org, mentre que per a participar en les propostes d'Itinerantur les inscripcions es poden fer des de la pàgina web www.itinerantur.com. D'altra banda, per l'activitat del Grup Imedes la reserva es pot fer a través del correu mjcabo@grupimedes.com.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho