Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/20/2022#) AND (caducitat>=#8/20/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Vinaròs instal·la noves caixes niu

En total es tracta de 22 que s’afegiran a les 42 ja col·locades amb la finalitat d’afavorir la nidificació a les aus urbanes

Etiquetes   entorn, natura, mosquits, vinaros, baix maestrat, caixes niu

Publicat el21/12/2021

Vinaròs instal·la noves caixes niu  | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Una de les noves caixes niu instal·lades


La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Vinaròs, encapçalada per Hugo Romero, ha treballat conjuntament amb Apnal-Ecologistes en Acció per fer la instal·lació de noves caixes niu en parcs, jardins i zones urbanes de la localitat. La finalitat és facilitar la nidificació de les aus, especialment per les espècies insectívores, fonamentals per a lluitar contra la proliferació de plagues com els mosquits.

Cal destacar que les caixes niu instal·lades són les que van construir els veïns durant els tallers organitzats per Apnal-Ecologistes en Acció durant els mesos de juliol i agost. Des de l’entitat agraeixen a la Regidoria de Transició Ecològica i a la Brigada Municipal la seua col·laboració per fer possible la col·locació de les caixes, així també com als veïns que van participar en els tallers.

El regidor de l’àrea, Hugo Romero, ha destacat que aquesta actuació s’afegeix al manteniment de les caixes niu que fa poques setmanes també es va realitzar de forma conjunta amb Apnal-Ecologistes en Acció per comprovar l’estat de les mateixes i fer balanç de les nidificacions. Segons afegia la valoració és molt positiva amb una ocupació del 37% per gorrions o estornells, a més de registrar un 45% d’intent de nidificació.

Romero assenyalava que "aquestes iniciatives ajuden a aportar qualitat a la biodiversitat de la fauna de la ciutat, al mateix temps que suposa una ajuda molt important a l’hora de combatre plagues, entre altres, els mosquits, sobretot durant els mesos de l’estiu".


Per: Redacció

Foto: Cedida