XXX Festa de la Carxofa de Benicarló. 28 i 29 de gener de 2023

CAT | ES


Ulldecona serà el divendres 25 de novembre la seu del 10è Congrès d'Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia

Després del congrès, arribaran dos dies (26 i 27 de novembre) en que s’han organitzat actes per celebrar el Dia Mundial de l’Olivera

Etiquetes   de la terra, oliveres millenaries, oliveres monumentals, ulldecona, territori senia

Publicat el17/11/2022

Ulldecona serà el divendres 25 de novembre la seu del 10è Congrès d’Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El divendres 25 de novembre, la Casa de Cultura d'Ulldecona, acollira el 10è Congrès d'Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia, després de 2 anys en que la pandèmia de la Covid, no ha fet possible la seva celebració.

Enguany, en una collita minsa d'olives pels problemes de floració dels arbres durant la primavera, el Congrès vol fer un repàs ràpid d'allò que s'ha aconseguit fins ara i sobretot, pretèn marcar els eixos de futut en matèria de protecció, conservació i posada en valor de les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia.

Després de la inauguració a càrrec del president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, de l'alcaldessa d'Ulldecona i els diputats de les Diputacions de Castelló, Tarragona i Terol, tindran lloc les diferents intervencions de la jornada.

També hi haurà un Acte de reconeixement per les Oliveres Mil·lenàries a les persones que ho han fet possible: els propietaris d'aquestes oliveres, les empreses elaboradores de l'oli, els ajuntaments que col·laboren a les àrees i camins, els restaurants que ajuden a la promoció del producte, les institucions amb estudis i algun ajut i moltes persones que de múltiples formes i durant aquests anys han ajudat a fer-ho possible, lliurant-se'ls una reproducció del nomenament com a SIPAM per la FAO. L'acte serà presidit per JOSEP PUXEU, membre del Bureau del Comitè Econòmic i Social Europeu i que l'any 2011 era Secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua i jja va presidir el primer Congrés.

Finalment es nomenarà a Salvador Capdevila, Ambaixador de les Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia. Salvador Capdevila ha estat el president del Mercat de la Boqueria i des d'allà ha facilitat nombroses activitats de gastronomia i alimentació. A més, convertit en un apassionat d'aquestes oliveres, ha exercit d'ambaixador (abans d'estar nomenat), acompanyant-los a visitar-les a molts personatges de tots els àmbits.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu