Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Tortosa recupera el festival d’art efímer al centre històric de la ciutat

Les intervencions d’A Cel Obert 2021 reflexionaran sobre la curiositat i es podran visitar del 8 al 12 d’octubre

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, festival, tortosa, baix ebre, terres ebre

Publicat el22/9/2021

Tortosa recupera el festival d’art efímer al centre històric de la ciutat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El festival A Cel Obert "recupera l’essència" i "la quasi normalitat" en una edició 2021 on es podran veure les 8 propostes d’art efímer que van quedar pendents de mostrar l’any passat, a causa de la pandèmia, amb l’afegit enguany que Tortosa és Capital de la Cultura Catalana. Se celebrarà del 8 al 12 d’octubre, en set patis del centre històric i un del poble de Jesús. El principal canvi és que no es podran fer visites guiades i hi haurà codis QR a l’entrada de les instal·lacions per accedir a "autoguies" sobre la intervenció i l’espai on s’ubica. La temàtica enguany és la curiositat, amb "el factor de descobrir i redescobrir" molt present a les propostes artístiques.

Tortosa podrà celebrar la vuitena edició de A Cel Obert, el festival d’intervencions efímeres, que vol fer valer el patrimoni arquitectònic i cultural de la ciutat. Ho farà durant cinc dies, aprofitant la festivitat del 12 d’octubre. El festival converteix els patis dels espais històrics en escenari de creacions d’artistes, arquitectes i dissenyadors d’arreu del món. Enguany i participen professionals provinents de diversos punts de l’Estat així com de França, Itàlia o Perú. A la convocatòria es van presentar 92 propostes.

També s’estrenen dos espais en la secció a Cel Cobert, una branca del festival que s’endinsa en diverses disciplines i "busca entrellaçar obres contemporànies" amb espais clàssics coberts que formen part del patrimoni de Tortosa. El músic Ferran Palau actuarà a la sala del Polvorí Parador de Tortosa i la ballarina de dansa contemporània Verònica Hernández Royo, ho farà a la sala noble del Col·legi d’Arquitectes de l’Ebre. Per veure aquests espectacles cal fer reserva prèvia.

Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.


Per: ACN

comparteix-ho