Falles de Benicarló. Del 15 al 19 de març de 2024

CAT | ES


Tortosa rebrà 2 MEUR en ajuts Next Generation per potenciar turísticament les muralles

Els fons es destinaran al programa «Tortosa, el passat és aventura» presentat per l’Ajuntament

Etiquetes   turisme, turisme cultural, patrimoni, patrimoni cultural, tortosa, baix ebre, terres ebre

Publicat el15/12/2022

Tortosa rebrà 2 MEUR en ajuts Next Generation per potenciar turísticament les muralles | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Els Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions dels fons europeus Next Generation destinaran dos milions d'euros a un projecte per potenciar turísticament les muralles de Tortosa. Denominat 'Tortosa, el passat es aventura', la iniciativa presentada per l'Ajuntament de Tortosa, preveu actuacions en l'àmbit de la "transició verda i sostenible", creant un cinturó verd que uneixi el fortí d'Orleans fins a la Torreta de Remolins, restaurant ambientalment el recorregut d'aquest cinturó i creant cunetes verdes vegetals a les zones de barrancs per on travessa l'itinerari. Es millorarà l'eficiència energètica amb enllumenat alimentat per energia solar i un carrilet verd -un tren turístic impulsat per energia elèctrica- al 2025.

També es preveuen actuacions per a impulsar la transició digital, amb instal·lacions interactives a l'Espai Sant Domènec que permetran crear murals sobre les parets del cor de l'antiga església, també un joc de misteri per a dispositius mòbils, per a poder interactuar amb els diferents elements de les muralles, una ruta de geoamagatall ('geocache') repartit al llarg del recorregut, o un programa de mentoria amb les empreses del sector per a impulsar la innovació.

L'últim eix d'actuacions se centra en la competitivitat, amb accions com ara la museïtzació a l'aire lliure de les Avançades de Sant Joan i el fortí d'Orleans, l'execució del pla d'impuls gastronòmic de Tortosa, o la formació d'agents turístics. Les actuacions incloses al projecte 'Tortosa, el passat és aventura' es desenvoluparan al llarg dels anys 2023, 2024 i 2025. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha posat en valor l'assoliment d'esta aportació ja que suposa poder seguir potenciant el conjunt emmurallat de la ciutat. Amb aquests recursos podrem continuar invertint en el nostre patrimoni, recuperant les muralles i dotant-les d'uns actius que milloraran l'experiència turística", ha apuntat.


Per: ACN

Foto: Cedida Ajuntament de Tortosa

comparteix-ho