Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Tortosa presenta la ’Guia botànica dels Jardins del Príncep’

Amb aquesta guia Tortosa disposa a partir d’avui d’una nova eina per descobrir el patrimoni natural de la ciutat

Etiquetes   natura patrimoni, turisme, tortosa, terres ebre

Publicat el12/4/2018

Tortosa presenta la ’Guia botànica dels Jardins del Príncep’ | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Alfredo Ferré, Susi Fernández i Josep Monclús durant la presentació de la guia


Tortosa compta des d’ara amb una nova eina per a descobrir i conèixer abastament el patrimoni natural municipal. L’autora M. Asunción ("Susi") Fernández ha presentat el seu treball en format llibre, "Guia Botànica dels Jardins del Príncep", acompanyada per la representant de l’editorial Tartaruga Edicions, del regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Josep Monclús, i del representant del Consell Comarcal del Baix Ebre, Alfredo Ferré.

"El llibre no només té l’objectiu de ser un reclam turístic, sinó que també vol ser una eina per a que els visitants no es perdin cap detall de les curiositats del jardí", ha remarcat el regidor de Turisme, el qual, a més, ha destacat els esforços per promoure els actius turístics de Tortosa: "l’equip de govern -ha dit- de l’Ajuntament de Tortosa té la voluntat d’impulsar tota iniciativa interessant a fi i efecte de potenciar el turisme a la nostra ciutat".

La guia és divideix en cinc apartats, un per a cada sector dels jardins, i no només conté la informació i característiques de cada espècimen i on es troba ubicat, sinó que també fa referència a les seves propietats medicinals: "Hem aprofitat la ubicació dels jardins en l’Antic Balneari del Porcar per parlar de les seves funcions medicinals, ja que, al cap i a la fi, era on la gent es venia a curar", ha afirmat la pròpia autora de la guia.

La varietat territorial de la flora és un dels elements més destacables del lloc, amb arbres provinents del continent africà com el cedre blau, d’Àsia com l’evònim del Japó, de Sud-amèrica la chorisia speciosa o el ginko biloba, provinent també del continent asiàtic.

Finalment, Asunción Fernández ha agraït a l’editora el treball portat a terme per aconseguir donar a llum a aquesta obra: "Vam començar el llibre a la tardor, i hem fet el seguiment durant totes les estacions per veure com evolucionava el jardí".Eports Ample de Banda i Internet

comparteix-ho