Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Tortosa inicia el compte enrere per fer el tret de sortida a la Capital de la Cultura Catalana 2021

Les primeres activitats posaran en valor el patrimoni de la ciutat i inclouen un concert de Buhos i una exposició amb l’obra de Picasso

Etiquetes   turisme, turisme cultural, tortosa, baix ebre, terres ebre

Publicat el22/12/2020

Tortosa inicia el compte enrere per fer el tret de sortida a la Capital de la Cultura Catalana 2021 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Després que, dissabte, Tortosa recollís el testimoni del Vendrell per esdevindre la Capital de la Cultura Catalana del 2021, la ciutat compta els dies per a l’inici del calendari d’activitats. En este sentit, ja s’ha posat en marxa el portal web tortosacultura.cat, a través del qual es donaran a conèixer les activitats i es podran seguir la majoria dels esdeveniment, en directe quan siga possible o amb seguiment posterior. De la mateixa manera, també s’han activat perfils a les principals xarxes socials amb el nom d’usuari @tortosacultura.

Ahir dilluns, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el primer tinent d’alcalde de Cultura, Enric Roig, van subratllar l’oportunitat que representa per a la ciutat poder ser la seu de la Capital Cultural durant el 2021. "Això ens permetrà projectar-nos, com a ciutat de cruïlla, al conjunt dels Països Catalans i mostrar la importància del llegat cultural que tenim gràcies als més de 2.000 anys de la ciutat i el pas de diverses civilitzacions", ha assenyalat Roigé.

Les primeres activitats programades tindran lloc durant el gener, com l’acte inaugural. Un acte en el qual està previst que el patrimoni material i immaterial tinga un pes important, recordant els set tresors del patrimoni de Tortosa, escollits per votació popular durant l’estiu. En este cas, però, s’està a l’espera de l’evolució que tinga la situació derivada de la pandèmia a l’hora de tancar la data. I és que l’objectiu és poder fer de manera presencial totes aquelles propostes que siguen possibles, per ratificar la idea que la cultura és segura.

La que sí que està definida és l’actuació que el grup Buhos farà a l’auditori Felip Pedrell el 29 de gener per presentar l’espectacle ’Teràpia Col·lectiva’. Juntament amb això, l’art també tindrà presència durant el gener amb l’exposició inaugurada al Museu de Tortosa amb les obres facsímils que Pablo Picasso va fer com a preparatiu del quadre el ’Guernica’.

El regidor de Cultura, Enric Roig, ha remarcat que la Capital de la Cultura 2021 s’estructura en vuit eixos que "defineixen com vivim la cultura a Tortosa". En este sentit, ha incidit en el fet que, aprofitant el paraigües de la CCC, Tortosa acollirà esdeveniments que transcendeixen de la ciutat i el territori: el festival Bestiarium, trobada de bestiari festiu de Catalunya; un congrés sobre la jota; el lliurament dels premis VOC d’audiovisuals en català; la trobada anual de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal; l’aplec Adifolk o el festival Simfònic, que mobilitza 5.000 estudiants de Catalunya, entre d’altres. De la mateixa manera, Tortosa també serà, durant el 2021, la Ciutat Gegantera de Catalunya.

En l’any de la CCC, Tortosa també viurà alguns aniversaris, com els 25 anys de la inauguració del teatre auditori Felip Pedrell, els 25 anys de la Festa del Renaixement, o els 15 anys de la biblioteca Marcel·lí Domingo. A més, farà les primeres activitats del centenari de l’any Pedrell, previst pel 2022, amb l’estrena de l’obra ’Matinada’.

Roig ha posat en valor les aportacions que han fet el teixit cultural de la ciutat i el territori a partir de la crida feta per la CCC: a hores d’ara ja s’han recollit 85 propostes, que estan sent avaluades pel comitè organitzador.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho