Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Tortosa arriba al 84% d'ocupació durant la Setmana Santa 2018

De diumenge a diumenge es van comptabilitzar fins a 3.920 pernoctacions a la ciutat, incloent places d’allotjament i l’àrea d’autocaravanes

Etiquetes   turisme, tortosa, baix ebre

Publicat el5/4/2018

Tortosa arriba al 84% d’ocupació durant la Setmana Santa 2018 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... A partir de Divendres Sant, les places hoteleres a la ciutat es van esgotar


Tortosa va arribar al 84% d'ocupació durant la Setmana Santa del 2018, una xifra molt superior a la de l'any passat que va ser del 55%. El primer tinent d'alcalde i regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, ha presentat aquest dijous un balanç molt satisfactori de la passada Setmana Santa on, de diumenge a diumenge, es van comptabilitzar fins a 3.920 pernoctacions a la ciutat, incloent places d'allotjament i l'àrea d'autocaravanes.

Monclús ha explicat que les xifres d'ocupació hotelera varien en funció dels dies i tot i que el percentatge global de tota la setmana, de diumenge 25 de març a diumenge 1 d'abril ha estat del 84%, els darrers dies de la Setmana Santa, a partir de Divendres Sant, les places hoteleres a la ciutat es van esgotar. Respecte les pernoctacions que també s'han incrementat respecte l'any passat, de 3.920 a 3.357, Monclús ha explicat que d'una banda enguany s'han comptabilitzat les places de l'àrea d'autocaravanes i, de l'altra, també durant aquesta Setmana Santa, un dels hotels de la ciutat està en procés de renovació i només tenia disponibles la meitat de places respecte l'any anterior.

Pel que fa a l'àrea d'autocaravanes, durant el mes de març s'han comptabilitzat un total de 566, amb 1.132 pernoctacions. Pel que fa als dies de la Setmana Santa, de diumenge a diumenge, es van comptabilitzar un total de 204 caravanes. Actualment, a l'àrea ubicada al passeig de Ribera hi ha 32 places. Monclús ha explicat que durant dos dies, divendres i dissabte, es va excedir l'espai amb 47 i 51 autocaravanes, que es van estacionar a la zona del voltant.

D'altra banda, un total de 1.843 persones han passat per les dos oficines de turisme de la ciutat durant aquesta Setmana Santa, una xifra sensiblement inferior a la de l'any passat que va ser de 2.225. Monclús ho ha atribuït a la davallada de turisme estranger en aquests dies, ja que quan la Setmana Santa cau durant el mes de març la seva presència es redueix; i també a la posada en marxa de la nova web turismetortosa.cat on el visitant ja disposa de tota la informació del municipi. Del total de visitants, més de la meitat, un 58% procedeixen de Catalunya, un 35% de la resta de l'Estat espanyol, i un 8% d'altres països. La majoria de turistes continuen sent parelles, un 57%, famílies en un 21%, i un 11% són grups.

comparteix-ho