Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Torna el Terres Travel Festival, amb el millor cinema internacional sobre turisme sostenible

El festival de cinema turístic i documentals de viatge recupera el congrés Travel Lab i farà una gala de premis en línia

Etiquetes   vida activa, festival, turisme, terres ebre

Publicat el18/8/2021

Torna el Terres Travel Festival, amb el millor cinema internacional sobre turisme sostenible | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Destinacions turístiques singulars, històries sobre el patrimoni històric i natural o relats de viatges pels cinc continents. Aquests només són tres de les temàtiques que s'aborden en els 75 films turístics i 22 documentals de la selecció oficial, una part dels quals s'han programat en la quarta edició del Terres Travel Festival. El certamen, que té Tortosa com a seu, se celebrarà del 3 a l'11 de setembre, amb la presència de directors, productors, professionals del cinema i del turisme d'arreu del món que participaran en una vintena de sessions de cinema, debats i xerrades.

Enguany, la represa de l'activitat turística després del punt àlgid de la pandèmia centra bona part de les produccions. Destaca especialment el film Reconnect With The World in The Islands of Tahiti, una producció de Turisme de la Polinèsia francesa que retrata els atractius naturals de les illes i l'oceà. I la represa també és el tema de la campanya Costa Daurada, com sempre, un audiovisual codirigit pel tortosí Ramon Balagué. El realitzador de Deltebre Albert Vidal també hi presenta Només tu i el Delta i el tortosí Guillermo Barberà hi participa amb l'espot promocional de turisme de la capital del Baix Ebre amb l'audiovisual Tortosa, tota una vida per venir, un segon per enamorar-te'n.


Projeccions gratuïtes i documentals subtitulats al català

Fins a sis llargmetratges de la competició de documentals del Festival seran projectats en versió original subtitulada al català. Totes les projeccions són gratuïtes amb registre previ a la web del festival i tindran lloc en dos espais, el Museu de Tortosa i l'Espai Sant Domènec.


TerresLAB, un intercanvi professional

En el marc del Terres Travel Festival, Tortosa també acollirà la celebració del congrés TerresLAB que se celebrarà el dimecres 8 de setembre a l'hotel SB Corona. La jornada té l'objectiu d'explorar les noves tendències en l'ús de l'audiovisual per comunicar i explicar les experiències turístiques i vol ser un espai multidisciplinari on es trobin acadèmics i professionals per intercanviar teoria, bones pràctiques i estudis de cas sobre l'audiovisual, el turisme cinematogràfic i tots els sectors relacionats.

El programa d'enguany s'articularà al voltant del turisme cinematogràfic i la gestió sostenible de les destinacions. La jornada s'iniciarà a les 10 del matí amb la conferència titulada "El turisme cinematogràfic com a factor clau de màrqueting per a les destinacions" del doctor Eugeni Osácar. El programa s'allargarà fins al vespre i inclourà també una taula rodona sobre el turisme cinematogràfic com experiència turística. A més, s'analitzaran exemples d'experiències i bones pràctiques a Catalunya, Argentina, el Regne Unit, Nova Zelanda. També s'ha programat una taula rodona amb experts de les Universitats de València, Sevilla i Múrcia, Carlos III de Madrid.

Coordinat pel CETT-Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy, el TerresLAB vol oferir un marc de debat per reflexionar sobre les interrelacions entre la indústria del turisme i la de l'audiovisual, amb l'objectiu d'anticipar i analitzar les tendències comunicatives més exitoses, així com explorar noves sinergies. Alguns estudis posen de manifest que un de cada cinc turistes viatja motivat per les pel·lícules o documentals que ha vist. D'aquí la necessitat d'analitzar aquesta interrelació entre totes dues indústries i per això, el TerresLAB s'organitza amb la col·laboració del Clúster de l'Audiovisual de Catalunya.


Una gala amb DO Terres de l'Ebre

Per les dificultats de mobilitat internacional i les mesures sanitàries restrictives, enguany, la gala d'entrega de premis del Terres Travel Festival serà digital, amb emissió prevista a través de les xarxes socials. La cerimònia estarà presentada per l'actriu Ivana Miño i es desenvoluparà en diversos espais naturals i patrimonials de Tortosa i les Terres de l'Ebre amb la finalitat de promoure internacionalment els atractius turístics del territori.


Exposicions paral·leles: entre faraons i animals invisibles

Animals invisibles és un llibre escrit pel periodista i viatger Gabi Martínez, i l'arqueòleg, naturalista i explorador Jordi Serrallonga, amb les il·lustracions de l'artista Joana Santamans, descriu tant a animals extints als quals ja no podem observar, com a aquells animals vius que no veiem o que són molt difícils d'albirar a causa de la seva forma de vida i l'acció perjudicial de nosaltres, els éssers humans, sobre ells i els seus ecosistemes. Aquest llibre exposa conceptes i dades acadèmiques relacionades a les ciències naturals amb un llenguatge assequible per al lector que no sigui especialista. El llibre es presentarà el dimarts 7 de setembre a l'Aula Didàctica del Museu de Tortosa. A més el Festival produirà una exposició sobre la base de les il·lustracions realitzades per l'artista Joana Santamans que es podrà veure del 7 setembre a l'1 d'octubre a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

A més per gentilesa de B the travel brand Xperience i amb la col·laboració de la Fundació Institut Amatller d'Art Hispànic s'ha programat l'exposició fotogràfica Egipte 1909: El viatge dels Amatller a la terra dels faraons, als Reials Col·legis de Tortosa. L'empresari Antoni Ametller va ser un viatger, i aficionat a la fotografia. Aquest pròsper industrial xocolater viatjava sovint acompanyat de la família i la seva càmera fotogràfica. Aquesta exposició és una selecció d'aquestes instantànies que recullen l'experiència dels Amatller, especialment en la travessia a bord del vapor Malwa. Del 3 setembre al 30 de setembre es podrà veure als Reials Col·legis de Tortosa.


Conveni entre la UNESCO Green Citizens

Nascuda la tardor passada, Green Citizens de la UNESCO (www.unescogreencitizens.org) és una plataforma que posa de relleu projectes inspiradors vinculats a la biodiversitat, els oceans i la hidrologia. També treballa per a l'educació en el desenvolupament sostenible i els coneixements autòctons i dona suport a iniciatives a tot el planeta, des de l'Amèrica Llatina fins a l'Àfrica o a l'Àsia. Gràcies al conveni establert amb el festival, a l'inici de les sessions del Terres Festival es projectarà un vídeo sobre la transcendència de les micro-accions en les comunitats locals a fi de promoure els objectius climàtics globals.


El Festival

El Terres Travel Festival - Films & Creativity és l'únic certamen especialitzat en audiovisual turístic que se celebra a Catalunya i a tot l'Estat i des de 2019 és membre del circuit CIFFT, el Comitè Internacional de Festivals de Cinema Turístic que aplega 14 festivals d'arreu de món i constitueix una competició única al món, destinada a premiar les millors pel·lícules de turisme del món. Terres Travel Festival dinamitza el territori de manera directa i implica el conjunt de la ciutadania en el foment del turisme sostenible, mitjançant el suport a les indústries culturals locals i reforçant la seva imatge i atractiu de marca. L'organització del Terres Festival ha elaborat un protocol d'actuació per adaptar-se a les mesures que puguin aplicar les autoritats sanitàries. Tanmateix, es confia que les eventuals restriccions no afectin el normal desenvolupament de la cinquena edició del festival.


Font: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho