suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Tivissa presenta el programa del cicle cultural Les Nits a la Baranova

Totes les actuacions es faran a l’exterior amb control de l’entrada i l’aforament

Etiquetes   vida activa, cultura, tivissa, ribera ebre, terres ebre

Publicat el3/7/2020

Tivissa presenta el programa del cicle cultural Les Nits a la Baranova | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... 


L'alcaldessa de Tivissa, Montse Perelló, acompanyada de la soprano Sara Blanch i el director artístic J.C. Blanch, ha presentat les novetats més destacades del cicle cultural Les Nits a la Baranova, que contemplen que totes les actuacions es faran a l'exterior, cada dissabte hi haurà una actuació i que l'entrada no serà lliure, sinó que s'haurà de controlar l'entrada i l'aforament cada nit.


El programa:

1 d'agost 22.00h: NIT LÍRICA

  • Recital de lírica a càrrec de la darmosana Sara Blanch, soprano, Carles Pachón, baríton, acompanyats al piano de Josep Buforn.
    Aforament limitat. Entrades numerades. Venda anticipada. Preu: 15 i 25€ 

8 d'agost 22.00h: NIT LITERÀRIA
  • Espectacle ‘L'Espai Infinit', contacontes per adults, a càrrec de Marina Mulet (actriu i creadora) de la companyia La Sala del Temps.
    Aforament limitat. Entrades numerades. 


15 d'agost 22.00h: NIT MUSICAL

  • Concert musical a càrrec del grup QVoce, amb l'artista convidat Oriol Guimerà.
    Aforament limitat. Entrades numerades. 


22 d'agost 22.00h: NIT ESCÈNICA

  • Aforament limitat. Entrades numerades.


El projecte cultural ‘Les nits a la Baranova'

La plaça de la Baranova de Tivissa és un indret privilegiat, mirador de les comarques de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, i de les muntanyes de Prades, el Montsant, la Figuera, la Picossa, les serres de Cavalls i de Pàndols, els Ports, i la serra de Cardó.

La iniciativa cultural ‘Les nits a la Baranova' de Tivissa va nàixer, ara fa set anys, per recuperar una tradició molt arrelada que converteix aquesta plaça en un espai de convivència lúdico-festiva, propiciat per la bona climatologia estiuenca de la plaça i el seu entorn. Des de sempre, la “fresca de la Baranova” ha propiciat esbarjo, convivència entre veïns, i actes culturals com les tradicionals ballades de sardanes amb “gramola”.

L'Ajuntament de Tivissa va crear la iniciativa cultural ‘Les nits a la Baranova' per potenciar encara més aquest espai privilegiat on el mes de gener de 2014 es van inaugurar les obres d'arranjament que formen part de la primera fase de l'execució del “Pla de Renovació i Millora del conjunt del Centre Històric”.

Cal recordar que la urbanització de la plaça de la Baranova es va iniciar el 1927 mitjançant els diners recaptats en una subscripció popular. L'any 1952, amb motiu del 25 aniversari de la urbanització de la plaça, es va fer una segona fase d'arranjament. I l'any 1971 es va completar la urbanització de la plaça, tal com es coneixia fins ara, amb la seua pavimentació, i la construcció, adossada al racó de la paret de l'església, de la Font de la Sardana.

Al gener de 2014 l'Ajuntament de Tivissa va inaugurar les obres d'arranjament de la darrera remodelació que va incloure la substitució dels serveis generals -xarxa de gas, aigua i aigües pluvials i residuals-, el soterrament de les línies elèctriques, de telefonia mòbil i megafonia, i la instal·lació d'un nou enllumenat públic, d'un paviment de pedra natural, de fonts ornamentals, i d'arbrat i mobiliari urbà.

Per tot plegat, la iniciativa cultural ‘Les nits a la Baranova' desenvolupa, durant els caps de setmana del mes d'agost, tot un seguit d'activitats a l'aire lliure per incentivar, dinamitzar i fomentar els valors històrics, populars i tradicionals de casa nostra, tot gaudint de la fresca de la Baranova. Aquesta setena edició de ‘Les nits a la Baranova', organitzada per l'Ajuntament de Tivissa, compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura, i de diversos col·laboradors particulars i empreses locals o properes que fan realitat aquest projecte.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho